10. sınıfta YKS'ye eylül ayına kadar nasıl çalışabilirim?

Satisfying

Decapat
Katılım
4 Haziran 2019
Mesajlar
86
Çözümler
1
Yer
Ankara
Selam arkadaşlar, öncelikle kendimi tanıtayım: 10. sınıfım, sayısal bölüm seçtim. Diploma puanım şu an 70.02 puan. Mezuniyete kadar bu puanı 82'ye kadar çıkarıp, bu puanın yarattığı etkiyi az çok AYT ile bozabilirim diye düşünüyorum. Yaklaşık 5 ay önce bu konuyla ilgili şöyle bir konu açmıştım. Ancak şartlar biraz değiştiği yeni bir konu açmak istedim. Okulların 7 Eylül 2020'de açılacağını varsayarsak, önümüzde daha 4 ay var. Bu 4 aylık süreçte üniversite sınavına nasıl çalışabilirim?

Günlük rutunim şu şekilde:
  • Sabah 07:07'de kalkıyorum.
  • Spor yapıyorum (32 gündür her gün)
  • Biraz müzik dinledikten sonra 45 dakika kitap okuyorum.
  • Bundan sonra 2 paragraf testi çözüyorum. (16 soru)
  • Şu an elimde "30 günde pratik geometri" adlı bir kitap var. Bu kitaptan her gün bir bölüm çözüyorum.
  • Ve bir TYT denemesi çözüyorum.
  • Saat 14:00'a kadar bunlar bitmiş oluyor ve ardından kapanış.
Bunun yanında dil bilgisi ve problemlere başlamak istiyorum ancak bu iki konuda da gerçekten çok kötüyüm. Ek olarak 9 ve 10. sınıfı mı tekrar etmeliyim, ne yapmalıyım? Tüm tavsiye ve eleştirilere açığım. Çalışmaya biraz geç kalmış gibi hissediyorum.

Hedefim odtü bilgisayar mühendisliği, bu obp ile bu bölümü tutturmak zor. Ancak yokatlas'da ki verilere göre bu bölüme yerleşenlerin en düşük Obp'si 414 ve ortalama Obp'si 480. Obp'yi 0.12 ile çarparak sınav puanına eklenecek asıl puanı buluyoruz. Benim obp'mi 410 civarı olarak varsayabiliriz.
480 X 0.12 = 57.6.
410 X 0.12 = 49.2.
Arada 8.4 puanlık bir fark var. Bu fark yaklaşık 3 AYT Matematik netine eşit. Başka sözum yok.

Ek olarak: Tyt konularına ve sorularına baktığım zaman bazı konuların olmadığını gördüm. Örneğin bu sene edebiyatta işlediğimiz islamiyet öncesi ve sonrası edebiyat, roman, şiir gibi konular yok. Bu konulara çalışmamalı mıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ben tyt ,sayısal ve tmde kendime göre güzel sıralamalar(3200/ 5400/3500) getiren rutinimi gençlerle paylaşmak isterim. Öncelikle Türkçe ve tyt mat için az ama sürekli şeyler yapmak önemli. Şöyle ki ben 12. Sınıfın ilk gününden son gününe kadar her gün bir tane Türkçe denemesi çözdüm sabahları. Ama sınavdan önceki gün dahil. Son denemelerde Türkçe sürem 18 dkya kadar düşmüştü. Gerçek sınavda aşırı uzun türkçeye rağmen 34 dkda bitirmiştim. Aynı zamanda çözebildiğim kadar zor problemlerden mat için her gün 5 6 tane orijinal zor mat problemi çözüyordum. Öncelikle temel kavramlar ve sayı problemleri ile zaman geçirdikten sonra rutin olmayan problemler Şenol hoca vs gibi zor problemlerde sanırım şu an onların dengi acil olabilir. 5 soruyla günde 1 saat geçirsem bile oturup uğraşıp çözüm yolu düşünmeye çalışıyordum. En önemli şeyin ayt olduğunu unutmayın. Ayt için de 11. Sınıfın sonuna kadar sürekli konuları takip ettim. 11 i bitirince oturup feni yazın kendim bitirdim. Matematiği de hocamız erken bitirmişti diye onu da kendi başıma ve hocayla ayrı ayrı bitirdim. Örneğin biyolojide sistemler hala var mı bilmiyorum. Ama her sistemi önce konu anlatımda okuyup not çıkarırdım. Ardından bir konu anlatımlı soru bankasından çözüp sorularda ne çok soruluyorsa notlara eklerdim çünkü havalı duran bilgiler aslında hiçbir işe yaramayabiliyordu. Ardından 3 test kitabından bitirir taş gibi oturtur geçerdim. Fende her ders için bunu yapardım. Hocalara bağımlı değilsiniz. Kendiniz de kafa yorup bitirebilirsiniz çoğu dersi ama acele etmeden. Olabildiğince 12. Sınıfın ikinci dönemine konu bırakmamayı deneyin. 12. Sınıfın ikinci dönemi rutinlerimi yaptıktan sonra sabah bir tyt bir ayt denemesi çözüp öğleden sonra çok yanlışım çıkan ya da sınavda kalem oynatamadığım soru olursa konusuna bakar tekrar çalışırdım. Orijinal sınavda konuların özünden soru gelir arkadaşlar. Amele gibi işlem soruları çok gelmez hele de fende. O yüzden konunun özüne iyi hakim olup soru ezberlemeyin. Ve ne olursa bu işin sırrı oturup deli gibi çalışmak. Ve bol soru çözmek. Sınavda zor değil orijinal soru geliyor. Ne kadar çok soru çözerseniz orijinal soruların çözümü o kadar hızlı size gözükür. Başarılar Allah yolunuzu açık etsin
 

Yeni konular

Geri
Yukarı