i7-10750H CPU ısınıyor

sado11

Femtopat
Katılım
10 Aralık 2020
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI GL75 i7-10750H RT2060 laptopumda ısınma sorunu yaşıyordum oyundayken işlemcim 95 100 dereceleri görüyordu. Servisle görüştüm ve benden HWiNFO ile sıcaklık bilgilerimi istediler 1 günlük. Sonrasında verilere göre 95 derecenin üstüne çıktığında 2saniyede iniyor sıcaklık endişelenmenize gerek yok dediler. Başkalarına sorduğumda da çoğu kişi bilgisayarını bu sıcaklıklarda yandığını ve zarar gördüğünü söylüyor. Ne yapmalıyım? Eğer yanarsa bu garanti kapsamına girer mi yoksa kullanıcı hatası mı olur? Şikayetlerde MSI servisinde çoğu durumda kullanıcı hatası dediklerini okudum.
 
Cihazınızın arkası, yanları havayı kolay tahliye edecek şekilde açık mı? 10750H işlemcili laptop kullanıyorum bunlara dikkat ediyorum ve çok hafif bir UV yaptım. sıcaklıklar bu şekilde düşmüştü. Oyuna girerken max fan ayarlarına alıp deneyin bir kez de.
 
Gaming laptopların birçoğu aşırı ısınıyor zaten. Ayrıca 10. nesil bir işlemci kullanıyorsunuz. 95 derece çok fazla evet ama yapacak pek bir şey yok. UV yapabilirsiniz belki. Soğutucu kullanabilirsiniz ama bu kadar ısınan bir işlemciye ne kadar fayda eder bilmiyorum.
 
O işlemci cehennem gibi zaten gayet normal. TDP değeri yüksek bir CPU olduğundan hem yüksek performans veriyor hem de ısınıyor. İsterseniz undervolt yapabilirsiniz.

Termal macunu da yenileyebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı