Türkiye'deki bütün hosting firmalarının dolandırıcı olması

Filojiston

Kilopat
Katılım
9 Ekim 2016
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 2 yıldır oyun sunucusu açıp kapatıyorum. Her kapatışımın sebebi hosting firmaları. Türkiye bazlı hiçbir firma dediğinin arkasında durmuyor, dolandırmaktan vazgeçmiyor. Şimdi size kısaca birkaç hikaye anlatayım, sunucu açmak isteyen arkadaşlar öğrensin neden Türkiye bazlı hosting firmalarını kullanmamaları gerektiğini.

1- Ilk sunucumu açtığımda hiçbir şeyden haberim yoktu, hosting firmam sürekli önüme bir engel koyarak para koparıyordu. Yok şu oldu, yok bu gerekli şu kadar para ödemen lazım. DDoS korumalı diye sattıkları paketten almıştım ve sunucum her saat başı DDoS yiyip düşüyordu, bende buna bir çare aradım. Yaklaşık 600 liralık site kredim vardı, onlardan harcayıp bir koruma almak istedim. Hosting sahibinin bana dediği olay tam olarak şu; "ya bir tane DDoS koruma programı var ondan almamız lazım sana, 120 lira ama site kredisiyle olmaz. Banka hesabıma at sen benim ben alıp kurayım.". Ben yine göz yumdum ve yolladım. Sunucum düşmeye devam ediyordu ama bu sefer saatte bir değil de günde bir. En son vazgeçtim o firmadan. Firmayla ilişkim kesildikten 2 ay sonra araştırdım, bizim makineye kurduğu DDoS programı 30 liraymış.

2- Bu olay çok ilginçtir, bir firma var. Adamlar ne yaptıklarını bilmiyorlar. Profesyonel bir hizmet sunuyoruz deyip ne yaptığını bilmeyen bir firma. Çok ilginç gelmişti bana, şimdi diyeceksiniz ki e madem öyle başka yere geç. Birçok hosting firması aylık ödeme aldığı için o ay orada durmak zorundayız. Bu hosting firmasının aynı oyun için 3 farklı şekilde Total'de 15-20 adet farklı paketler var. Bir paket web panelli, bir paket makineli vs. ben yanlış paketten aldım. Her paketin aynı fiyatta farklı bir şeyi var. Ben adamlara diyorum ki "ben bu kadar para ödedim fakat şu paketin şu versiyonuna geçmek istiyorum, mümkün müdür?" Ve karşılığında olumsuz cevap alıyorum. Geçmek istediğim paket o anki paketimden 20 lira daha ucuz, o 20 lira da kalsın onlarda diyorum yine olumsuz. Neyse geldik asıl can alıcı noktaya. Bu arkadaşların sitesinde kocaman "blabla oyununun herhangi bir paketini alan müşterimize hazır web script hediye." Ben bir de bunu aldıktan günler sonra fark ediyorum. Adamlara ticket attım böyle böyle diye, şöyle bir dönüş aldım: "Hem blabla oyununun paketini alacaksınız hem Linux VDS paketi.". Her halde VDS paketi alsam bu seferde "domain almanız gerek" diyeceklerdi.

Siz siz olun hiçbir Türk merkezi hosting firmasına bir kuruş bile vermeyin. Yurt dışında işini gerçekten adam gibi yapan bir ton şirket var, 2 dolar daha fazla ödeyin mis gibi kalitenin zevkini çıkarın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Banka hesabıma at diyen bir firma kurumsal değildir zaten, hitabından belli. Tüm firmaları deneyimlemeniz mümkün değil maalesef. 10 yıla yakındır birçok büyük ve kurumsal projelerimde kullandığım 1-2 firma var ve gayet memnunum.
 
Maalesef VDS sunucusu sağlayanlarda dediğiniz gibi. İşin kötü tarafı yurt dışından almaya kalktığımızda 10 kat daha fazla ücretle karşılaşmak ve mecburen yine Türkiye'den almak.
 
Yanlış şirketleri buluyorsunuz bence.
Bahsettiğiniz firmaların isimlerini de yazarsanız almak isteyenler daha dikkatli olur.
1. Anlatımda bahsettiğim firmanın adı Batihost.
2. Anlatımda bahsettiğim firmanın adı Rabisu.

2. Anlatımda bahsettiğim hizmetin ekran görüntüsü ektedir.
 

Dosya Ekleri

  • asdf.png
    asdf.png
    11,6 KB · Görüntüleme: 110
Selamlar, konunun aydınlanması için yazmaktayım. Rabisu hosting firmasında destek yetkilisiyim. Paket değişimi yapmıyoruz sebebi ise, satın alım sırasında tüm bilgilerin ve ibarelerin açık bir şekilde belirtilmesinden dolayıdır. Ek olarak, linux hostingi bizden satın almanızın sebebi lisans sisteminin çalışma mantığı içindir. En az 1GB Minecraft sunucusu ve yıllık bedel ile belirlenen en ucuz hosting paketinden almanız yeterlidir. Domaini istediğiniz yerden satın alabilirsiniz, talebinizde de belirtildiği gibi.
 
1. Anlatımda bahsettiğim firmanın adı Batihost.
2. Anlatımda bahsettiğim firmanın adı Rabisu.

2. Anlatımda bahsettiğim hizmetin ekran görüntüsü ektedir.
Kaç yıldır hosting alır satarım bu iki firmayı da ilk defa duydum hocam. Hosting öneri/şikayet vb. türleri şeyleri araştırın derim en azından bir şey almadan.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı