MSI B450 GAMING Plus anakarta M.2 SSD önerisi

snowshade35

Kilopat
Katılım
25 Aralık 2016
Mesajlar
151
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI B450 GAMING Plus Anakart'ım var. M.2 SSD almak istiyorum. Alırken nelere dikkat etmeliyim? Hangi tür M.2 SSD almalıyım? Üzerindeki MB değerlerin kaç olması gerekiyor? Anakartım hangi M.2 SSD'yi destekliyor? Oyun amaçlı ve bilgisayarımın daha hızlı olması için alacağım bu arada.





Şimdilik bunları önerdiler bana. Sizde bana yardımcı olur musunuz almam konusunda?
 
Hocam, Samsung veya Kingston A2000 alabilirsiniz. Sizi üzmez.
 
Bütçeyi tahmin etmemiz lazım sanırım. NVMe M.2 olmasına dikkat edin. TBW değeri kaç TB yazılabilir onu belirtir. Okurken ömründen kaybetmez SSD'ler. Samsung Pro pek en kaliteli modellerden biridir. Mesela 250 GB Kingston'um 950 saate %99'a düştü.
 
Bunu alabilrisiniz 20 TL üstüne Samsung Evo var. Benzer fiyata Adata var üçü de güzel markalar. Başka bir diskiniz yok ise 250 GB yetmeyecektir. En fazla 2 3 oyun kurarsınız, Windows kurarsanız performansı farkı hissedilir. Oyunlarda ben de HDD kullanıyorum. Eğer diskiniz yok ise 1 TB HDD tavsiye ederim bu bütçe ile.
 
Yanlış anlamayın fakat manasız buluyorum. M.2 ürünler şu zamanda ucuzladı ve neredeyse 100TL fark var. Bunu bile bile SATA alınmaz zorunda değil ise.
Tabii ki tercihe göre değişir ama oyun için hiçbir artısı olmayacak bir diske 100 TL fazla vermek bence mantıksız. Çünkü cidden 1 sn etkilemiyor. Dosya boyutu 3- 4 GB'a gelince asıl fark anlaşılıyor ki oyun oynarken okunan dosya boyutları düşük.
 

Geri
Yukarı