Brave varsayılan reklam engelleyici vs uBlock Origin

Eklentiler kurabilirsiniz,bu arada en son ne zaman Edge kullandınız ? Edge değişerek baya hızlandı ve Chromium tabanına geçti,tekrar deneyin derim. :)
Dün kullandım en son, denemek amaçlı 🙂
Zaten Edge güzel de benim bilgisayarda yavaş açılıyor.
 
1614152556476.png

1614152621668.png
 
Şu filtre işini ben beceremedim. Birkaç girdiğim sitede engelleyemiyor. AdGuard kurdum sıfır reklam. Yanında Pop up Blocker uzantısını da ekledim. Tertemiz oldu.
Tarayıcıların kendi reklam engelleyicileri yetersiz.
 
Son düzenleme:
Brave reklam engelleme ayarı diğer tarayıcıların sunduğu ayara göre iyi. Özellikle Agresif ayarını açınca çoğu reklamı engelliyor. Ama halen uzantı kadar iyi değil. Mesela bazı sitelerde reklam engelleyici kapatın uyarısını atlayamıyor. Ayrıca harici filtre ekleme arayüzü de değişecek. Türkiye siteleri için AdGuard filtreleri daha iyi. Onlar için destek sağlarsa sorunlarımız büyük oranda çözülür.

Neyse Brave kalkanlar düşük kaynak tüketiyor. Yanına Ublock Origin eklersen bir sorun yaşamazsın.
brave://settings/shields

Screenshot_2.png



Bu arada Agresif ayar açıkken belirttiğiniz reklamın görselini engelliyor. Ama görselin arka planına eklenen Bitly bağlantısını Ublock Origin'de engelleyemiyor. Onun için yerel bir Türk filtresi var. Ama bu filtre bazı siteleri bozduğundan önermiyorum. Poper blocker uzantısı ile bu tarz açılır bağlantıları engelleyebilirsin.

Screenshot_3.png


Screenshot_4.png


Tabii halen reklam engelleyici kapatın uyarılarını atlayamadığı siteler var.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı