Çözüm Invalid Windows License in BIOS! Cannot Update BIOS!

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Foxconn anakartınızın BIOS'unu güncellemek istediğinizde "Invalid Windows License in BIOS! Cannot Update BIOS!" hatasını alıyorsanız güncelemek için farklı bir program deneyebilirsiniz. Foxconn sitesinden güncel BIOS'u indirdikten sonra güncelleme için AFUWIN kullanabilirsiniz:

AFUWIN’in 32 Bit & 64 Bit sürümünü buradan indirin: AMI Firmware Update Utility Ver.4.xx

İndirmiş olduğunuz dosyayı klasöre çıkardıktan sonra AFUWIN’i bu dizinde bulabilirsiniz:

…\amiflash\amibios\afuwin\32\AFUWIN.exe
…\amiflash\amibios\afuwin\64\AFUWINx64.exe

Güncellemeye başlamadan önce güvenlik yazılımınızı ve arka planda çalışan bütün yazılımları kapatın! Technopat BIOS güncelleme sonrası doğacak sorunlardan dolayı sorumluluk kabul etmez. BIOS güncelleme garanti kapsamındadır!

AFUWIN’e sağ tıklayıp “Yönetici olarak çalıştır” deyin, karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere çıkacaktır. Şimdi “Open” seçeneği ile indirmiş olduğunuz BIOS dosyasını seçin.

BIOS, yazılıma düzgün bir biçimde yüklendiğinde karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır. Block Options kısmındaki bütün seçenekleri seçmeniz tavsiye edilir. Eğer BIOS ayarlarını yapmayı biliyorsanız CMOS Options kısmından “Destroy CMOS Checksum” seçeneğini devreye sokabilirsiniz. Ayarları seçtikten sonra “Flash” seçeneğine tıklayarak güncellemeyi başlatın.

Adim-2.png

Bu resimdeki gibi bütün kısımlar yeşil olana kadar işleme müdahale etmeyin. Yine alt kısımda Stage Doneyazmalıdır.

Tüm bu işlemler bittikten sonra “Exit” diyerek programdan çıkın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de programı çalıştırmadı. Benim Anakart da Foxconn G31MXP işletim sistemim windos 8 (orijinal) 32 bit Professional. Recep arkadaşın konusunda da tüm adımları uyguladım ne yaptıysam flash bellekten PC'yi açamadım ne şansızmışım :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı