0.18 katsayı sıralaması ile başvuru yaparken neye bakılmalı?

burwak58

Hectopat
Daha fazla  
Ege Üniversitesi bilgisayar programcılığı düşünüyorum. 0.18 katsayılı sıralamam 550k.
Ege üniversitesinde 0.12 katsayı ile 530k ile alım yapılmış.0.18 katsayı ile 480k ile yapılmış. Ya böyle bir saçmalık olabilir mi? Ne yapacağız? Eğer ki böyle bir şey varsa tercihi zor yapacağım. 0.18'in hani bize katkısı?

Puan katsayısı yarı yarıya daha yüksek. Yani aynı derslerden 0.12 katsayı ile 100 net yapan birisi varken sen 75 net yaparak onla aynı puana ulaşabiliyorsun. Bunun avantajı bu. Sıralamaya bakarsan da 50K gibi bir kayma var. Normali de bu aslında hala avantajlısın. Ama 550k ile 480k'lık bölüme girmek zor.

Puan katsayısı yarı yarıya daha yüksek. Yani aynı derslerden 0.12 katsayı ile 100 net yapan birisi varken sen 75 net yaparak onunla aynı puana ulaşabiliyorsun. Bunun avantajı bu. Sıralamaya bakarsan da 50k gibi bir kayma var. Normali de bu aslında hala avantajlısın. Ama 550k ile 480K'lık bölüme girmek zor.

Benim anlamadığım ek puan eklenip artıyorsa sıralamalar neden böyle?
Yani 0.12 ile tercih yapanlar 530k.
0.18 ile 480k arada çok büyük fark var.
Peki ben 530k yı farz ederek tercih yapamaz mıyım? Birkaç yerde öyle okumuştum.

Benim anlamadığım ek puan eklenip artıyorsa sıralamalar neden böyle?
Yani 0.12 ile tercih yapanlar 530k.
0.18 ile 480k arada çok büyük fark var.
Peki ben 530k yı farz ederek tercih yapamaz mıyım? Birkaç yerde öyle okumuştum.
Meslek lisesi bölümünüz nedir?

Bilgisayar mezunuyum. Bilgisayar programcılığı istiyorum
Kendi bölümünüzü istediğiniz için puanınız 0.18 katsayılı ile alınıyor. Eğer gidip sağlık falan okumak isteseydiniz 0.12 ile hesaplanacaktı kendi bölümünüz dışında olduğu için.

Kendi bölümünüzü istediğiniz için puanınız 0.18 katsayılı ile alınıyor. Eğer gidip sağlık falan okumak isteseydiniz 0.12 ile hesaplanacaktı kendi bölümünüz dışında olduğu için.

Bu katsayının mantığını anlıyorum. Tek düşündüğüm şey Ege Üniversitesi bilgisayar programcılığı 0.12 katsayı ile 530k üzerinden tercih yapacaklar. Ben ise 0.18 ile 480k üzerinden bakacak mıyım diye soruyorum.

Bu katsayının mantığını anlıyorum. Tek düşündüğüm şey Ege Üniversitesi bilgisayar programcılığı 0.12 katsayı ile 530k üzerinden tercih yapacaklar. Ben ise 0.18 ile 480k üzerinden bakacak mıyım diye soruyorum.
Aynen dediğiniz gibi. 0.18 katsayı ile 480k yapmak zaten 0.12 katsayı ile 530k yapmaktan daha kolay oluyor matematik olarak. Her türlü avantaj olucak bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı