0.65 Mbps uploadla yayın yapılır mı?

Merhaba, aylarca 2 Mbps upload ile 1700-2000 bitrate arası yayın verdim. Sistemim iyi olduğu için biraz gpu'dan biraz cpu'dan vererek yayın yapmaya çalıştım. Bir yerden sonra daha kaliteli yayın, daha kaliteli içerik sunman gerekiyor. Şu an kullandığım internetimde 6 Mbps upload var, 5500 Bitrate yayın veriyorum ve fark o kadar büyük ki anlatamam. Diyeceğim şu ki, o upload ile yayın vermen imkansız. Sadece resim koysan bile piksel piksel olacak kaldı ki bir oyun oynayayım desen durum çok vahim. İyi forumlar.

Ben 20 Mbps upload ile yayın yaptım hep takılıp duruyor görüntü ayarlarını kısmama rağmen.

Merhaba, bitrate drop yememeniz gerekiyor. Kararlı şekilde 20Mbps upload alıp drop yiyen bir yayıncı olamaz çünkü Türkiye sunucularında verilebilecek maksimum bitrate ortalama 8000 bitrate civarıdır. (Twitch örneklendirmesi) Kaldı ki bu Bitrate'yi gayet iyi karşılamaktadır. İnce ayar isteyen segmentler var. GPU, CPU herhangi birine yüklenmeniz durumunda evet, FPS düşmesi yersiniz.

Merhaba, bitrate drop yememeniz gerekiyor. Kararlı şekilde 20Mbps upload alıp drop yiyen bir yayıncı olamaz çünkü Türkiye sunucularında verilebilecek maksimum bitrate ortalama 8000 bitrate civarıdır. (Twitch örneklendirmesi) Kaldı ki bu Bitrate'yi gayet iyi karşılamaktadır. İnce ayar isteyen segmentler var. GPU, CPU herhangi birine yüklenmeniz durumunda evet, FPS düşmesi yersiniz.
Yani internetle değil de bilgisayarla mı alakası var takılmasının?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı