0 temel ile sayısaldan YKS'ye girmek mantıklı mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben bu sene 12'yim. Sayısaldayım ve YKS var ne yapacağımı bilmiyorum. 9'a kadar 92'den aşağı ortalamam yoktu fakat pandemi sonrası tüm ders çalışma rutinim, disiplinim, moral motivasyonum düştü 4 senedir lisede çökmüş durumdayım. Şu an sadece GTA SA, pes oynayıp tüm gün yatan elinde soru bankası bile olmayan bir hayatsıza dönüştüm.

8-9-10-11.sınıf bende şu an yok ve ilk seneden derece yapıp iyi bir üniversite kazanmak istiyorum. Ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum. Tecrübeli abilerim ablalarım kardeşlerim yardımcı olursa çok sevinirim.

Mezuna bırakırsın stres yapma bu kadar.

Kardeşim başarmak istiyorsan oyunlar, arkadaşlar vs dersten seni alıkoyan ne varsa hemen bırakıp disiplinli şekilde ders çalışmaya başlaman lazım. Ömrünün geriye kalan kısmını bu süreçte ektiklerin belirleyecek. Ne kadar mahsul almak istiyorsan o kadar vakit ayırmak gerek. İsteğin imkansız değil ama kolay hiç değil bunu kendin de biliyorsundur. Bahanelerin arkasına sığınmayı bırakıp adamakıllı kendini derse verirsen ilk seneden de istediğine ulaşma şansın olur aksi olursa mezuna kaldıkça iş daha da zorlaşır. Bunu unutma ve ilk seneden dişini 9 ay sıkarak bir ömür rahat etmeye bak. Mezuna kalırım rahatlığına olma. Kendini yeteri kadar çalıştığını düşündüğün zaman aktivite yap tabii ancak bu aktiviteler ders çalışma süresinin önüne geçmesin. Kendine ders ders haftalık plan yapıp ilerlemeni öneririm. Bu planlar sana ne kadar ilerlediğini eksiklerini vs. gösterir. Sayısalcı olanlarla konuş fikirler al. Maddi gücünüz varsa kendini kanıtlamış bir kursa yazıl ancak ders için, yeni arkadaşlar ortam vs. için değil. Olmaz ise bile en azından denemelere mutlaka gir. Emeğinin karşılığını alırsın bunu unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…