00C08270 real time clock error hatası

dreamx

Hectopat
Merhabalar,
Görselde de görüldüğü gibi (umarım gözüküyordur.) Bilgisayarı her açışımda bu hata geliyor karşıma F1'e basıp ayarlardan saati düzeltiyorum ve ertesi günü bilgisayarı kapattığım günün adı ve saati gene duruyor (anlamayanlar için; mesela bilgisayarı 26 Eylül 21:00 gibi kapattıysam ertesi günü o saatte aynı kalıyor düzelttiğimde ertesi günü gene aynı oluyor). Bu sorunu çözebilecek kişiler bana yardım edebilir mi?

Dosya Ekleri

• 20210926_144209.jpg
    20210926_144209.jpg
    98,5 KB · Görüntüleme: 204
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,
Görselde de görüldüğü gibi (umarım gözüküyordur.) Bilgisayarı her açışımda bu hata geliyor karşıma F1'e basıp ayarlardan saati düzeltiyorum ve ertesi günü bilgisayarı kapattığım günün adı ve saati gene duruyor (anlamayanlar için; mesela bilgisayarı 26 Eylül 21:00 gibi kapattıysam ertesi günü o saatte aynı kalıyor düzelttiğimde ertesi günü gene aynı oluyor). Bu sorunu çözebilecek kişiler bana yardım edebilir mi?
RTC çalışmıyorsa büyük ihtimalle BIOS pili azdır. BIOS pilini değiştirmeyi deneyin. Saatle bağlantılı olması gerek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı