0xc000000e Windows yeniden başlatma sorunu

kuzgun

Hectopat
Daha fazla  
Asus x550c dizüstümde üç-dört gün önce bir yeniden başlatma sonrası 0xc000000e hatası aldım. Sonrasında microsoftun sitesinden indirip hazırladığım .iso dosyası ile usb'den temiz 10 kurulumu yaptım. Kurulumda sorun çıkmadı. Sürücüleri, programları vs yüklememin ardından yeniden başlattığımda sistem otomatik onarma kısmına geçmeye başladı. Ne yaptıysam masaüstüne ulaşmadı. Bunun üstüne bir de sıfırlama işlemi yapıp bios/uefi'yi default ayarlarına çektim. İlk açılışta bir kaç dakika sonra ekran kararttı, kör şekilde alt+f4 ile kapatıp yeniden açtım. Windows update güncelleştirmelerini aldım. Yeniden başlatma isteyecektir. Yeniden başlatma saatini gece yarısından sonra 03:30 olarak ayarlamış, güvenebilsem şimdi yeniden başlatırım ama masaüstünün gelmemesi riski var. Şimdilik performansta sıkıntı yok, ilk yeniden başlatmada ak kara ortaya çıkacak.

Harddiskte sorun görünmüyor, sürücülerde sorun görünmüyor. Ürün etkinleştirmede sıkıntı yok. Yükselttiğim sistemimdeki ürün kodunu bilmememe(3. parti yazılımla biosa gömülü kodu da öğrendim sonrasında) rağmen, win10 biosa gömülü koddan ürünü etkinleştirmiş görünüyor.

Ancak her başlatmada sürekli onarmaya geçmesinin nedeni nedir?

(Önceki bilgisayarım da bir asus dizüstüydü ve onda da başlatmada bu şekilde mavi ekrana ve onarmaya bağlama sorunu yaşamıştım. Üstelik hatalı teşhisle onun harddiskini değiştirdiğim halde ara sıra hala hata ekranına bağlanıyor.)

Bios güncel değilse güncellemenizi tavsiye ederim. Siyah ekran sorununu çözebilir. Ekran kartı sürücüsü güncel değilse güncelleyin. Otomatik tamir olayının ise siyah ekran sorunu ile alakası olmayabilir. Bence önce siyah ekran sorununu çözmeye odaklanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…