Çözüldü 0xc000007b hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cihat35

Hectopat
Merhabalar.
3 Gündür bilgisayarımdan kurulum vs. işlemi yapması isterken 0xc000007b hatasını alıyorum, konu ile ilgili Technopat videosunu izledim. Process Monitor'den hataları saptadım, fakat sonrasını maalesef beceremedim. Hata raporunu incelediğimde MSVCP140.DLL ve VCRUNTIME140.DLL in hatalı (bozuk) olduğunu gördüm. Zaten 0xc000007b hatasını almadan önce bu 2'sini ben internetden indirip yapmıştım. Buradan sonra ne yapmam gerektiğini bir türlü anlayamadım. Siz dostlarımdan ricam bana ne yapmam gerektiği sıra sıra basit bir dil ile anlatabilir misiniz?
Şimididen çok çok teşekkkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
C:\Windows\SysWOW64\msvcp140.dll C:\Windows\SysWOW64\vcruntime140.dll

Öncelikle bu dosyaları silin. Sonra denetim masasına girip C++ 2013 ve 2015 yazan her şeyi kaldırın. Bunlardan ikişer üçer tane görünebilir, hepsi gidecek. Sonra aşağıya attığım linkteki her şeyi indirip kurun. Toplamda 6 tane dosya inmeli.
İndirirken birden fazla dosya indirmeye izin verin, bunlardan herhangi birisini kurmada sıkıntı yaşarsanız söyleyin.
Bu dosyaları attığınız sistem klasöründen silin ve aşağıdakileri yükleyin.
İndirme sırasında birden fazla dosya indirmeye izin verin.

64 Bit PC kullanıyorum indiridiğim dosyaları da System64'e atmıştım, sadece 64'ün içine attıklarımımı silemeliyim yoksa 64 ve 32 ikisini de silmemmi gerekiyor?

Zaten 0xc000007b hatasını almadan önce bu 2'sini ben internetden indirip yapmıştım.
Sorun zaten internetten DLL dosyası inrmiş olmanız. Karşınıza çıkan ilk siteye girip önünüze gelen her DLL dosyasını sisteminize koyarsanız virüs yiyebilir ve bu tür hatalar alabilirsiniz. Yukarıdaki yönergelere göre söz konusu paketleri Microsoft'un dağıtımları belirleyip kurmalıdır.
64 Bit PC kullanıyorum indiridiğim dosyaları da System64'e atmıştım, sadece 64'ün içine attıklarımımı silemeliyim yoksa 64 ve 32 ikisini de silmemmi gerekiyor?
Nereye ne attıysanız hepsini silin. Sonra da yukarıda verilen bütün paketleri kurun. 64 Bit sisteme 32 Bit olanları da kurmanız gerek.

Çok özür dileyerek bir şey daha sormak istiyorum size. Dün kendim uğraşırken bu attığınız ilk 2 linki indiri kurdum. 1. Sorunsuz çalıştı fakat 2. Si 1. Yüklü olduğu için bir işlem yapmadan sonlandı, bunu nasıl yapabilirim peki? Ve şu en anlttaki zip dosyası nedir onu tam anlayamadım.

En alttaki dosyanın kendisi, Microsoft sitesine yönlendirmiyor. Herhangi birisi zaten kurulu olduğuna dair bir hata verirse de, hata vereni denetim masasından kaldırıp attığım yerden kurun.

Bir şeyi eksik kurmuş olmalısınız, denetim masasından C++'ların ekran görüntüsünü atar mısınız?

yok yok olmuyor saatler bununla uğraşıyorum. hepsini tek tek indirdim kurdum her seferinde yeniden başlattım son kez daha şimdi yaptım şimdi yine 0xc000007b hatası veriyor. C + + o da nasıl yapılıyor bilmiyorum açıkcası.

Sakin olun öncelikle. Raporsuz çözmeye çalıştım, olmayacak gibi. Process Monitor raporunu paylaşın, yapmanız gerekenleri ayrıntısıyla anlatayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…