0xc000012f hatası

mustafaysnclk

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-9300h
GTX3060ti
16Gb DDR4 2666mHz ram
Meslek
Tabip
Herkese selam. Dün bilgisayarımda Windows başlat menüsü açılmıyordu ve masaüstünde sağ tıklayıp "görüntü ayarları" sekmesine bastığımda "C:\Windows\System32\cdp.dll programı Windows üzerinde çalışmak üzere tasarlanmadı veya hata içeriyor...hata durumu: 0xc000012f" şeklinde bir hata aldım. İnternette yaptığım araştırmalar sonucunda "CMD" üzerinden 2 kod yazarak bu problemi çözebildim. Başkası yaşarsa çözümü kolayca bulabilsin diyerek buraya da atıyorum.

1-) CMD'yi yönetici olarak çalıştırmamız gerekiyor fakat ben başlat menüsünü açamadığım için şu şekilde yaptım.
Bu bilgisayar-->yerel disk (C)--> Windows-->system 32 dosyasının içinde "CMD" yi bulup sağ tıklayarak "yönetici olarak.
Çalıştır" yaptım.
2-)CMD üzerine önce DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth yazıyoruz(burada önemli olan \ işaretinden önce 1 adet boşluk olmalı). İşlemin başlaması da bitmesi de biraz uzun sürebilir.
3-) 2 numaradaki işlem bittiğinde CMD üzerine SFC /scannow yazıp bunun da bitmesini bekliyoruz.
4-)Windows'u yeniden başlattığınızda problem çözülmüş olacaktır.

Kaynak: 1-) DISM Aracıyla Windows Onarma Rehberi
2-)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı