0xc000021a mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

umutcan@home

Hectopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Bilgisayarımın ayarlarına hiçbir değişiklik yapmadığım halde bugün bilgisayarımı açarken çok yavaş açıldığını fark ettim. Uzun bir bekleyişten sonra bilgisayar mavi ekran hatası verdi ve hata kodu da 0xc000021a. normal modda açılmıyor ama güvenli mod ile çalışıyor.

Minidump dosyası

Sistem özelliklerim:
İşlemci - AMD Phenom II X4 955.
Anakart - ASUS M4A88TD-M EVO/USB3, BIOS son sürüm.
Bellek - G.Skill Ripjaws X DDR3 1333MHz 2x4 GB.
HDD - Seagate Barracuda 1TB 7200RPM.
Ekran kartı - AMD Radeon HD 6850.
İşletim sistemi ve sürüm - Windows 10 Pro 21H1, 19043.1110
@KojiroHyuga04 Hocam siz yardım edebilir misiniz?

Son düzenleme:
Rufus ile oluşturduğunuz USB'den başlangıç onarma yaptınız mı? Tam olarak anlayamadım da konudaki muhabbeti.
Tam sayılmaz hocam, Rufus ile oluşturduğum USB nedenini bilmediğim şekilde bozuktu, sıkıntı çıkarıyordu. O yüzden Media Creation Tool kullanarak oluşturdum USB'yi ve onunla başlangıç onarma yaptım. Daha sonra zaten onarma sonucunu attım.

Yahu bende Google'dan 0xc000021a hatası kesin çözüm diye yazıp rastgele bir sonuca bakabilirim zaten. Bu linki de incelerseniz tek yaptığı genel öneriler vermek ki onu da dandik bir çeviri ile yapmış. Ben burada verilenlerin hepsini yaptım zaten ayrıyeten.

Merhaba bu konuyla ilgili şöyle bir durum anlatmak istiyorum aynısı başıma geldi, 2011 model Intel atom N455 cihazıma Windows 10 Home kurmak istedim, kurulum tamamlandı ancak cihaz açılır açılmaz mavi ekran verip kapanıyordu. Bir süre sonra şunu fark ettim benim cihazım 32 Bit (X86) fakat kurmaya çalıştığım sürüm Windows 10 64 Bit. 32 Bit kurduğumda sorun düzeldi.

Arkadaslar butun yorumlari okudum
Saglikli net bilgi paylasan olmamis
Bu hata kodu bende yasamistim bi donem
Windows 10 ani kapanmalarda yapiyor
Ilk bakista dosya hasara ugramis gibi gozuksede onarma basarili olmassa
Biostan ram tanimlamayi otomatikten cikarin atiyorum ddr3 1333 kullaniyoruz otomatikten cikarin 1333 olarak tanimlayin f10 ile kaydedin cikin
Manuel olarak frekansi ayarlamak icin daha eski bios surumlerinde ilgili videoyu gogleden izleyerek yapin sorun kalici duzelicektir saygilarimla selamlar esen kalin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…