Çözüldü 0xc1800103 - 0x90002 Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Baki Erdoğan

Hectopat
Daha fazla  
OEM ürün olarak Win 10 pro aldım. Gönderilen mailde win10 indirebileceğim linkler de verilmişti. Kurulumu Recep Baltaş'ın anlatımı yaptığı şekilde yaptım. Win8.1'den yükseltmek yerine (orijinal değildi) sıfırdan format atıp temizce kurulum yapayım istedim. Kurulum yapıldı herşey yolundaydı ta ki ikinci veya üçüncü güncellemeye gelene dek. Bu güncellemede;

pPmalz.jpg

Bu şekilde devam ediyor ve %100'den sonra yüklemeye geçtiğinde bir sorun oluştu diyerek "Yeniden Dene" seçeneğini getiriyor.

Media tool ile update denediğimde ise güncelleme indirmesi %100 olduktan sonra;

R3b42o.jpg

Bu hatayı veriyor ve güncelleme indirdikten sonra kuruluma geçmiyor.

Hata kodunu araştırdım; VPN kullanımından, yeni iso dosyası oluşturmasına dek önerilmiş her ne yol varsa denedim, bu süre içinde neredeyse bi 10 defa da format attım ama hala aynı hata.

Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı ?

Tek denemediğim şey; korsan sürüm win8.1 pro yükleyip güncellemeleri ile yükselterek win 10 yaparak devam etmek; ama ya bunda da aynı sorunu yaşarsam ?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

Arkadaşlar kendi konuma kendim cevap yazıyorum ama tabiki sonuca ulaşabildiğim için :)

Nasıl oldu diyeceksiniz bende çözemedim ama son yaptığım işlem şu şekilde;

1-) Windows update'yi kendi yerinden (denetim masasından) başlattım
2-) Hemen ardından win10 başka pc için iso oluşturmayı başlattım
3-) Bunun ardından da sadece update işlemi yapan win10 aracıyı başlattım.

Sonuç;

Başka pc için iso oluştururken tamamlayamadı hata verdi
Aracı program ile update yaparken hata verdi
Kendi updatesi ilk kez işlemi tamamladı ve bilgisayarı şimdi yeniden başlat seçeneğini getirdi.

Yeniden başlatınca da gereken update'in yapılmış olduğunu gördüm.

Tabiki de çözüm müdür bilemiyorum ama işe yaradığını söyleyebilirim. Başka çözümler bilenler varsa onlarda yazsınlar eğer yoksa konu kilitlenebilir.

aynı sorunla bende karşılaştım windows 10 aracını yüklerken usb için değil cd için iso işaretleyip kaydettim sonro rufus programı ile usb ye boot ettim iso dosyasını öyle format attım . Uptade hatası ise çok basit aklıma bile gelmezdi ama windows defendiri kapatıp denedim sorunsuz şekilde yükledi veya antivirüs programı varsa kapat dene update edecektir.

Son düzenleme:
Update açtım, Defender kapattım ve hala indiremedim. İşletim sistemin Windows 10 en güncel hali ve iso dosyasını indirip temiz bir format atmak istiyorum ama indiremiyorum, doğrulama yaparken bu hatayı alıyorum.

Çözüm: Windows 10 Upgrade / 0xC1800103 - 0x90002 Hatası Buradaki Allupdate.bat dosyasını yüklediğimde düzeldi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı