1.0TSI yağda benzin kokusu

Forum Clerk

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar 2023 model Ibiza 1.0TSI aracım şu an 7 bine yaklaştı. Yağ çubuğunu çekip kokladığım zaman benzin kokusu alıyorum. Şimdi direkt enjeksiyonlu araçlarda kısa mesafe sürüşlerde böyle olması normal ama ben her gün 2 kere 60'ar km yol yapıyorum. Şöyle bir şey geldi aklıma araç soğukken 5 dakika yol yapıp geldim öyle kontrol ettim. Bundan mıdır? Bakıma 3 aya yakın var. Ayrıca motor bölümünde bir kablonun etrafındaki kaplama parçalanmış. Bu sorun olur mu? Fotoğrafları heic'den JPG'e dönüştürdüm umarım kalitesi düşmemiştir.

Dosya Ekleri

• 20231103_132731.jpg
    20231103_132731.jpg
    279,4 KB · Görüntüleme: 210
  • 20231103_132802.jpg
    20231103_132802.jpg
    251 KB · Görüntüleme: 151
  • 20231103_132946.jpg
    20231103_132946.jpg
    117,1 KB · Görüntüleme: 137
  • 20231103_132943.jpg
    20231103_132943.jpg
    110 KB · Görüntüleme: 134
Son düzenleme:
Madeni yağ, benzin kokusunu anımsatmış olabilir ve o kaplamanın soyulması sorun değil sadece kurumuş ve normal bir durum çünkü sıcak bir yerde duran sürekli süngerimsi bir şey.

Madeni yağ, benzin kokusunu anımsatmış olabilir ve o kaplamanın soyulması sorun değil sadece kurumuş ve normal bir durum çünkü sıcak bir yerde duran sürekli süngerimsi bir şey.
Kaplama önemli değil bence de sadece açmışken görünce sorayım dedim. Koku olarak yağ gibi değil. Benzin olduğuna eminim. Ayrıca yağ kapağını açmadım. Sütlü görünürse ciddi problem vardır zaten. Sabahları soğukta biraz daha titreşimli çalışınca kontrol etmek istedim. Yağ kapağını açarken dikkat etmem gereken bir şey var mı? Soğuk veya sıcakken bak gibi? Şöyle bir şey de var sabahları eşimi de işe bırakıp geçiyorum biraz acele ediyorum o yüzden. Soğukken sıkıştırmıyorum ama yavaş yavaş 120 üstüne çıkıyorum. Dediğim gibi aracı sıkıştırmadan yapıyorum bunu. Bu problem yaratır mı?

Merhaba arkadaşlar 2023 model Ibiza 1.0TSI aracım şu an 7 bine yaklaştı. Yağ çubuğunu çekip kokladığım zaman benzin kokusu alıyorum. Şimdi direkt enjeksiyonlu araçlarda kısa mesafe sürüşlerde böyle olması normal ama ben her gün 2 kere 60'ar km yol yapıyorum. Şöyle bir şey geldi aklıma araç soğukken 5 dakika yol yapıp geldim öyle kontrol ettim. Bundan mıdır? Bakıma 3 aya yakın var. Ayrıca motor bölümünde bir kablonun etrafındaki kaplama parçalanmış. Bu sorun olur mu? Fotoğrafları Heic'den JPG'e dönüştürdüm umarım kalitesi düşmemiştir.

Hocam 3.000km sonra zaten bakıma gideceksiniz.
Motor yağına akaryakıtın karışması gibi bir durum olursa zaten bilgisayar bağladıkları zaman basınç değerlerinden göreceklerdir, çok dert etmeyin. Bir sorun varsa garantiden her şeyi çözerler.
Ayrıca günümüzde motor yağları tam sentetik olduğu için petrol kokusu veriyorlar.

Bu arada hocam o kaplamanın sökülme sebebi sanırım fare benzeri bir hayvan yemiş.

Kaplama önemli değil bence de sadece açmışken görünce sorayım dedim. Koku olarak yağ gibi değil. Benzin olduğuna eminim. Ayrıca yağ kapağını açmadım. Sütlü görünürse ciddi problem vardır zaten. Sabahları soğukta biraz daha titreşimli çalışınca kontrol etmek istedim. Yağ kapağını açarken dikkat etmem gereken bir şey var mı? Soğuk veya sıcakken bak gibi? Şöyle bir şey de var sabahları eşimi de işe bırakıp geçiyorum biraz acele ediyorum o yüzden. Soğukken sıkıştırmıyorum ama yavaş yavaş 120 üstüne çıkıyorum. Dediğim gibi aracı sıkıştırmadan yapıyorum bunu. Bu problem yaratır mı?

Motor soğuk olduğu zaman titreşim normal çünkü yağ soğuk piston ve piston yatakları genleşmedi daha. Kontak açılmasından 1 dakika sonra sürüşe geçmek daha sağlıklı.

Motor yağının asıl halini görmek için biraz sürmek gerekiyor çünkü bu yağ asıl araba çalışırken olduğu kıvamına gelir.

Benzin kokusuna gelirsek zaten pistonda benzin ile karşılaşıyor ve benzin kokusu kolay yayılan bir şeydir.

Hocam 3.000km sonra zaten bakıma gideceksiniz.
Motor yağına akaryakıtın karışması gibi bir durum olursa zaten bilgisayar bağladıkları zaman basınç değerlerinden göreceklerdir, çok dert etmeyin. Bir sorun varsa garantiden her şeyi çözerler.
Ayrıca günümüzde motor yağları tam sentetik olduğu için petrol kokusu veriyorlar.

Bu arada hocam o kaplamanın sökülme sebebi sanırım fare benzeri bir hayvan yemiş.
Hocam ne yalan söyleyeyim ilk sıfır arabam gözüm gibi bakıyorum. Arabanın üstünden karınca geçse fark ederim😁. O yüzden dikkatimi çekti. Biraz hızlı da sürüyorum sonradan sorun olmasın diye sordum. Şehrin içinde değilim(2 km var) arsamda evim var fare falan olur doğrudur. Yine başka bir şeyi kemirmemiş.

Bir soru daha sorayım. Araba başta sessizce duruyordu ama şimdi aşırı yumuşak dursam bile gıcırdıyor. Bir miktar olması normal ama bu ne yaparsam yapayım gıcırdayarak duruyor. Başta böyle bir şey yoktu birkaç haftadır böyle bir şey var. Havalar soğudu nem oluyor ondan sanırım ama çok gıcık bir ses.

Motor soğuk olduğu zaman titreşim normal çünkü yağ soğuk piston ve piston yatakları genleşmedi daha. Kontak açılmasından 1 dakika sonra sürüşe geçmek daha sağlıklı.
Onu biliyorum zaten ama eskiden böyle olmuyordu. Şimdi normalin üzerinde titreşim var.

Hocam ne yalan söyleyeyim ilk sıfır arabam gözüm gibi bakıyorum. Arabanın üstünden karınca geçse fark ederim😁. O yüzden dikkatimi çekti. Biraz hızlı da sürüyorum sonradan sorun olmasın diye sordum. Şehrin içinde değilim(2 km var) arsamda evim var fare falan olur doğrudur. Yine başka bir şeyi kemirmemiş.

Bir soru daha sorayım. Araba başta sessizce duruyordu ama şimdi aşırı yumuşak dursam bile gıcırdıyor. Bir miktar olması normal ama bu ne yaparsam yapayım gıcırdayarak duruyor. Başta böyle bir şey yoktu birkaç haftadır böyle bir şey var. Havalar soğudu nem oluyor ondan sanırım ama çok gıcık bir ses.

Onu biliyorum zaten ama eskiden böyle olmuyordu. Şimdi normalin üzerinde titreşim var.

Diskler ya da baskı balata ne durumda bilmiyorum, araba sıcakken yıkadıysan diskler yamulmuş olabilir.

Rodajı nasıl yapıyorsun?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı