1.1.1.1 vs 8.8.8.8

ASLNS_21

Hectopat
Yer
Ohio
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, ben DNS değiştirmek istiyorum çünkü oyunlarımda acayip fazla ping almaya başladım. Şu an 1.1.1.1 1.1.4.4 kullanmaktayım, Google DNS mi daha iyidir yoksa Cloudflare DNS'i mi?

DNS Bench testi yapabilirsin böylelikle bölgenizdeki en iyi DNS'i bulabilirsiniz

Denemeniz lazım CMD'yi açın

ping 1.1.1.1 deneyin

ping 8.8.8.8 deneyin

hangisi daha düşükse onu kullanın.

Merhaba, ben DNS değiştirmek istiyorum çünkü oyunlarımda acayip fazla ping almaya başladım. Şu an 1.1.1.1 1.1.4.4 kullanmaktayım, Google DNS mi daha iyidir yoksa Cloudflare DNS'i mi?

Aslında ping ile DNS'nin pek bir alakası yok. Siz IP sunucusuna doğrudan ping atıyorsunuz adrese değil.

Google DNS ile daha iyi performans almıştım neredeyse hız düşmemişti ancak Cloudflare ile 10 MB civarı kayıp yaşadım ikisi de deneyin bence.
Oyunlarda DNS kullanmanızı önermiyorum.

Nasıl yani.

DNS ile ping in hiçbir alakası yok. Ping yaşadağınız konum ile ulaşmak istediğiniz konum ile alakalı. İnternet servis sağlayıcısının kullandığı rotalar önemli bu konuda.

Denemeniz lazım CMD'yi açın.

Ping 1.1.1.1 deneyin.

Ping 8.8.8.8 deneyin.

Hangisi daha düşükse onu kullanın.

Ping 8.8.8.8 daha iyi çıktı resimdeki gibi 1.1.1.1 yazılı. Üst tarafa 8.8.8.8 alt tarafa 8.8.4.4 diye mi yazmam lazım?

Dosya Ekleri

• 1728828949069.png
    20,5 KB · Görüntüleme: 137
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…