1.100 TL anakart seçimi

O işlemciye aslında bu yakışır: Asus TUF Gaming B550-PLUS AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Ama o bütçe yetmediği için bu da mantıklı olur: ASUS TUF GAMING B450-PLUS II AMD B450 AM4 DDR4 4400 DP HDMI Çift M2 USB3.2 AURA RGB ATX 128GB’a kadar ram desteği, AI Ses Engelleyici Mic. Desteği: Amazon.com.tr
ATX zorunlu değilse: ASUS Tuf Gaming B450M-PRO S Oyun Anakart Micro ATX AMD B450 (AM4), Dual M.2, 10 Kademeli DrMOS, 2,5 GB Lan, HDMI, DP, AI Mic, USB 3.2 Gen 2 Tip A ve Type-C, Aura Sync RGB: Amazon.com.tr
Arasındaki farklar: (Sol taraftaki mATX olan, sağ taraftaki ATX)

1619795552137.png

1619795574933.png

1619795604061.png

Burada ileri dönük olması bekleniyorsa gözümüzü B550 bir anakarta çevirmeliyiz. Orada da bazı kalite farkları fiyatları etkiliyor. İncehesap'ın Gaming Gecesi etkinliği 45 dakika içinde ufak ufak başlayacak.

Eğer buradan iyi ve fiyatı makul bir ürün denk gelmezse tekrar bakılabilir. Ben yine de size kendi anakartımı önerebilirim. ATX diye bir şartınız olmasın. Ürünün kalitesi boyutundan önce gelmeli.

Burada ileri dönük olması bekleniyorsa gözümüzü B550 bir anakarta çevirmeliyiz. Orada da bazı kalite farkları fiyatları etkiliyor. İncehesap'ın Gaming Gecesi etkinliği 45 dakika içinde ufak ufak başlayacak.

Eğer buradan iyi ve fiyatı makul bir ürün denk gelmezse tekrar bakılabilir. Ben yine de size kendi anakartımı önerebilirim. ATX diye bir şartınız olmasın. Ürünün kalitesi boyutundan önce gelmeli.

Çok çok teşekkür ediyorum, attığım anakart idare eder sanırım? Atx tercih etmememin tek sebebi kasa büyük olacağı için içinde ufacık kalmasın diye Atx tercih ediyorum. Yani gerçekten 1100 tl bandında biri atx biri mAtx ise ve mAtx çok daha iyi ise ancak onu tercih ederim. Fiyatları aynı ve özellikleri aşağı yukarı aynı ise Atx tercihimdir.

@Umutcengz

Siz güncelliğe ve kaliteye bakın. B550 yonga setli çok anakart var ama sağladıkları ile noksanlıklar olabiliyor. Size önerdiğim MSI anakart, standart bir tasarıma sahip. Ama hoş bir VRM kalitesi ve soğutması, Wi-fi imkanı, PCIe 4.0 desteği, ARGB portları, birden fazla fan girişi gibi özellikleri barındırıyor. Bütçenizin seviyesinde yer alıyor. Ama İncehesap'ın etkinliğini de bir kontrol etmek gerekir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı