1/2 tek sayı mı çift sayı mı ?

Mantıken tam sayı olmadığı için bir şey diyemeyiz. Hatta negatif sayılarda teklik çiftlik oluyor mu onu bile bilmiyorum. Ama 1/2 0.5'e denk geliyor. 0 çift, 1 tek sayı. 0.5 ise tam arada. Her türlü durumda bir şey söylenemez.

Muhsin Bayram'ın dedigi gibi teklik ve ciftligin taniminda tam sayilar vardir. Taban ciftse (10 gibi) son rakama bakilir, taban tekse (ornegin 5 tabaninda bir sayi) rakamlari toplami tekse sayi tek, ciftse sayi cifttir.

Teklik ve çiftlik tam olmayan sayılarda bulunmamaktadır. Ayrıca bunu bilmiyorsanız bile düşünün. Hiç test çözerken bölümlü, küsuratlı bir sayının tek yada çift sorduğunu gördünüz mü? Görmediniz çünkü onlarda teklik ve çiftlik durumu yoktur. En basit mantıkla bu şekilde açıklayabiliriz.

Arkadaşlar teklik çiftlik durumu tam sayılara özgüdür. Ayrıca sizin mantığınızla 0,5=0,50 olduğu için anlamsız bir durum ortaya çıkıyor.

Not: Türk matematiğinde kesirleri ayırmak için virgül kullanılır nokta değil!

Az önce denk geldim de iyi güldüm. Hiç tam sayı olmayan sayılarda teklik çiftlik mi olur? İlahi size.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar da güzel saçmalamış bazılarınız, teklik ve çiftlik kavramının tam sayılar için olduğunu düşünmeden...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence çifttir çünkü bir sayının tek veya çift olduğunu birler basamağına bakarak anlarız. 0, 5'in birler basamağında 0 olduğu için çifttir diyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…