Pakhomusky

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Dacia sandero 2011 model aracımızıdan yeni bir araca geçmek istiyoruz.
1) yıl içerisinde çok nadir uzun yol yapıyoruz genelde %90 şehir-içi kullanıyoruz.
2) arabanın maksimum 2-3 yaşında olmasını istiyoruz.
3) aracın sanderomuz gibi 160'ın üstüne çıkmamasını istemiyoruz.
4) kesinlikle tam otomatik olmalı yarı otomatik veya manuel hiçbir arabayı istemiyoruz.
5) özellikle uzun yıllar boyu kullanıma uygun, sorunu az, bakım ve yedek parça maliyetleri düşük bir araç istiyoruz.
Aklımda 2023-2024 Citroën C3 var triger sorununu artık üretici firma çözdü diyorlar ama bu konuda da bilgi verebilecek birisi varsa teşekkür ederim.
Ayrıca bir süredir kafamda elektrikli araçlar da var bu konuda bilgi verebilecek ve mantıklı veya mantıksız olup olmadığını anlatabilecek biri olursa çok müteşekkir olurum.

Megane olabilir.

Clio, Megane, i20, i30 olabilir, Fiat Egea da olabilir bence bu fiyata.

Tam otomatik kriterine uymasa da 1.3 TCe EDC Megane 4 bakabilirsiniz. Şehiriçi kullanım için dizel önermem. Daha küçük bir şey isterseniz Clio 5 1.0 TCe otomatik bakabilirsiniz.

Stellantis grubu araçlardaki 1.2 PureTech skandalında ise bir yerden sonra (2024 içinde bir yer) kayıştan zincire geçildiği bilgisi var. Ancak hangi modelde, hangi ayda, hangi yılda geçti detaylı bilhim yok. 2023 ve öncesi modeller zaten kesin bilgi ıslak kayışlı ve sorunlara gebe. Şuan halen sıfır satılan yağlı kayış modeller de var zincirli modeller de var sanırım. Marka ve modele göre değişiyor.

Toyota Corolla.

Hocam selam, biz de aynı şekil bir süredir arayıştayız ve çok eski kaçmazsa eğer bu sıra 2019 2020 model Honda Civic 1.6İ VTEC Eco elegance paketler var bir bakın belki aklınıza yatar.

O paraya bu dediklerini zor bulursun kral

Eniştemler 1'e Dacia aldı ama manuel. Hem otomatik olacak hem o saydıklarınız için aynı şehirde bulamayabilirsiniz belki gidip Türkiye'nin diğer ucundan arabayı alıp getireceksiniz bulmak zor.

Arkadaşlar 1.2-1.3m civarı olabilir 1.2M'yi geçmeyecek diye bir şey yok. Ülkemizin bu şartlarında zaten istediğim kriterlerin 1.2m üzeri olmaması imkansız bunun bende farkındayım. Sizden sadece yakın fiyatlı araçları içeren önerilerinizi istedim. Kendim de uzun süredir araştırma yapıyorum ama sizin önerileriniz de benim için gayet önemli ve kıstasa almam gerekli.

Tam otomatikten kastım da CVT veya Tork konvertörlü şanzımanlı araçlar ve ıslak tip DCT şanzımanlı araçlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…