1.2V RAM Destekli anakarta 1.35V RAM takılır mı?

Melodram

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Elimde ASRock Fatal1ty B360M anakart mevcut. Bütün sistem parçalarım hazır, sistemi toplamam için sadece RAM almam gerekiyor. Şimdi benim merak ettiğim, anakartın RAM uyumluluk listesine baktığımda deslektenen RAM' lerin hep 1.2V olduğunu gördüm, ve anakart üzerindeki RAM slotlarında da 1.2V yazıyor. Şimdi ben bu anakarta 3000Mhz 1.35V RAM takamaz mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 1.2v anakarta 1.35v RAM taktım. Sorunsuz çalıştı. Ancak sonradan RAM'den kaynaklı mavi ekran hataları almaya başladım. Ürünün para iadesini aldım (1 ay servis süreci sonrası) ve Kingston Hyperx RAM aldım kafam aşırı rahat :)

Ben 1.2v anakarta 1.35v RAM taktım. Sorunsuz çalıştı. Ancak sonradan RAM'den kaynaklı mavi ekran hataları almaya başladım. Ürünün para iadesini aldım (1 ay servis süreci sonrası) ve Kingston Hyperx RAM aldım kafam aşırı rahat :)
Hocam sonradan aldığınız RAM' de 1.35V'miydi?
Takılır. 1.2V'de çalışır. Tam performans alamaz.
Hocam peki şöyle bir şey sorsam, 2x4 GB 2400Mhz 1.35V RAM' lerde var onları taksam yinemi tam performansta çalışmaz?

Hocam peki şöyle bir şey sorsam, 2x4 GB 2400Mhz 1.35V RAM' lerde var onları taksam yinemi tam performansta çalışmaz?
Anakart o gücü veremedikten sonra tam performansta çalışmaz.
[/QUOTE]
İşte asıl merak ettiğim bu hocam. Anakart gerektiğinde o gücü veremiyormu? Mesala benim anakart'ın maksimum 2666Mhz RAM desteği var, buna 3000Mhz RAM' de taksan 2666Mhz' de çalışır mantığını anlıyorumda alacağım ram 2400Mhz ama 1.35V, yani bu anakart 1.2V' den fazlasını vermezmi diyorsunuz?

İşte asıl merak ettiğim bu hocam. Anakart gerektiğinde o gücü veremiyormu? Mesala benim anakart'ın maksimum 2666Mhz RAM desteği var, buna 3000Mhz RAM' de taksan 2666Mhz' de çalışır mantığını anlıyorumda alacağım ram 2400Mhz ama 1.35V, yani bu anakart 1.2V' den fazlasını vermezmi diyorsunuz?
RAM'in kaç MHz'de çalıştığını görmek için CMD'ye, wmic memorychip get speed yazabilirsiniz. Tam voltaj alamazsa MHz düşer ve daha yavaş çalışır.

Hocam Kingston gözünüz kapalı alın yılların markasıdır :)
Evet hocam. Marka dan yana bir endişem yok fakat, tek kafamı kurcalayan konu anakartın RAM slotlarında 1.2V yazıyor. Alacağım RAM' de ise 1.35V yazıyor, bu bir sıkıntı çıkarır mı ilerleyen zamanlarda ondan emin değilim onu öğrenmek istedim.
RAM'in kaç MHz'de çalıştığını görmek için CMD'ye, wmic memorychip get speed yazabilirsiniz. Tam voltaj alamazsa MHz düşer ve daha yavaş çalışır.
Hocam cevabınız için teşekkür ederim, fakat RAM' i henüz almadım o yüzden bakamıyorum. Alayım mı yani bir sıkıntı olmaz mı diyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı