1.4 DisplayPort tam olarak ne destekler?

Pw_Onur

Decapat
Monster Tulpar T7 v20.6.2 modelini aldım 1 ay oluyor. ** Tulpar T7 V20.6.2 17,3" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook

Bir ekran almak istiyorum ama bu modelde sanırım 1.4 port desteği varmış. Şimdi bu 1.4 neyi destekliyor ben ekran olarak 2K alayım diyordum ama kaç Hz olmalı? Bu portun detayları nedir bilen var mı? 1080p ekran alırsam kaç Hz destekler? 2K ekran alırsam ne destekler vs işte yardımcı olur musunuz?

Hocam 4K 120Hz ve 2K 280Hz'e kadar destekliyor.

Monitör alacaksanız ve çok yetenekli bir esporcu da değilseniz 120Hz gayet akıcı gelecektir size. Ancak laptoptaki ekran kartı laptop ekranına göre seçilmiş yani çözünürlük arttığında işlemciniz yatabilir biraz, haliyle performans ta düşecek biraz.

Ekran kartı 4060, FPS olarak CS:GO olsun, Valorant olsun oralarda 250 300FPS'lere çıkıyorum. Laptop ekranı da 144Hz olunca bende güzel görüntü ve yüksek Hz bir ekran alayım dedim. Hem hikayeli oyunlarda güzel görüntü alırım 2K Monitor'de. Hemde FPS alabiliyorken Hz yükseltirim diye düşünmüştüm.

Ekranının 1080p hocam. Yani 2k'ya geçtiğinizde ekran kartı yükü teorik olarak %50 artacak. Ancak 4060'ı da küçücük ekranla kullanmak biraz haksızlık tabii. Ben de 4060'ı 2k 170hz monitörümde kullanıyorum ve gayet memnunum ancak Rdr2'de mesela FPS 90 civarı oluyor ultra ayarlarda. Çok daha güzel görünüyor 1080p'den o ayrı ama rekabetçi oyunlarla aranız iyiyse bence 1080p ve yüksek tazeleme hızına sahip bir monitör alabilirsiniz.

Yani profesyonel değilim rekabetçi oyunlarda günde girerim 2 saat takılırım çıkarım. Zaten cihazı da yeni aldım daha önce bu kadar üst düzey cihazım olmadığı için aşırı oyun oynayamıyordum artık oynamak istiyorum. Far Cry- Cyberpunk- Battlefield vs. tarzı oyunları oynamak istediğim için 2k ekran almak istedim. Ekranınızdan memnun musunuz ne kullanıyorsunuz?

Hocam memnunum memnun olmasına ancak keşke 27inch yerine 24inch alsaymışım. Kavisli olmasına rağmen rekabetçi oyunlarda kafanızı sağa sola çevirmeniz gerekiyor tam görebilmek için. Çözünürlüğü 1080p'den çok çok rahat ayırt ediliyor ondan da şüpheniz olmasın ancak madem hikayeli oyun oynayacaksınız size de 27inch ve kavisli ekran öneririm. Ben de hikayeli oyun oynarım sanıyordum fakat Rdr2 aldığım 3 aydan beri hikayesinin hala %1'de olması hikayeli oyunlara biraz katlanamıyorum gibi hissettirdi. Sadece rekabetçi oyunlar oynadığım için şuan olsa 1080p ve daha yüksek tazeleme hızına sahip bir monitör tercih ederdim.

Şahsi düşüncem ekran işi biraz sıkıntı bunu ghostingi var, sızması var, ölü pikseli var. Şuan bile stres yaşıyorum bakarken 10 kere almiyim almışken hepsi içinde olsun diyorum. Bugün sadece rekabetçi oynamak için 1080p yüksek hz alsam yarın başka bi oyun oynarsın yani o gün bir daha bu strese girmek istemem. Bende düşündüm 2k 170hz olur 240hz bi ekranım olsun gözüm alışsın hepsini oynayabileyim. Cs Go da 27 inç büyük olur diyorlar ama bu göz illa alışır gibi geliyor baka baka ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…