1.4 Egea mı Honda Civic FD6 mı Corolla 1.33 mü?

bahattinşen

Decapat
Daha fazla  
650 bin TL bütçem var, beni bakımdan bakıma ufak tefek arızalar harici sanayiye sokmayacak bir araba bakıyorum. Aklımdakiler modeli yüksek çok eskimemiş 1.4 Egea masrafsız olarak bildiğim 1.33 Corolla dış görünüş olarak sevdiğim ama modeli düşük kalan Honda Civic FD6, sizce hangisini almak daha mantıklı olur?

Hocam diğerleri hakkında klasik bilinen ve doğru olan şey ikisi de japondur sanayiye kolay kolay sokmaz (bakımını vs. yaptığın sürece) Egea'nın o durumlarını bilmiyorum ama 1.4 Egea'lar cidden kötü diyorlar araba gitmiyormuş falan. Hani nasıl desem bilmiyorum böyle soruyu forumda değil de sağda solda tanıdıktan veya YouTube'deki videolardan izleyin neden çünkü çok daha detaylı bilgiye ulaşırsınız.

birbirine yakın araçlar reis, japon arabları kolay kolay masraf çıkarmaz, ama egea da o bütçe ile yüksek model olur, temiz alırısın. Videolarını falan izle hoşuna gideni algeç reis

Japonlar varken Egea düşünme bence. Civic FD6'nın tüketimi çok fazladır (15lt/100km civarı -şehir içinde 20Lt'yi gördüm-) ama iç dizaynı ve yalıtımı o döneme göre premium hissi verir.
Corolla ise Civic'e göre az yakar (6-7lt/100km civarı) fakat iç tasarım konusunda karar sana bağlı.

Japon varken Egea tavsiye etmem ama arkadasin dedigi gibi Civic yakabilir.

Masrafsız ve uzun ömürlü olması açısından Corolla almanız daha mantıklı olur.
Turbolu araçlara nazaran atmosferik motorlu araçlar hakkında tecrübeniz yoksa 1.4 Egea canınızı sıkacaktır. Zira turbolu araçlar kadar düşük devir ile kullanılmayan, yüksek devir çevirmek gereken bir motor.

Hocam saydığınız arabaların arasında en performanslı olanı FD6 Civic 1.6 manueli için oda 1.4 Egea ile 1.3 Corolla ikisindende motor performansı aynı Corolla da model yılı düşük olucak ister istemez motorunda sorun olmasa bile iç mekan kalitesi eskiyor boyasında güneş yanığı vs olabiliyor.
Önerim kendimde bir 1.4 Egea kullanıcısı olarak 2021 üstü 1.4 urban ve üstü paket Egea bakın km si 60-65 civarında garantisi devam eden temiz bulabileceğinizi düşünüyorum bu bütçelere LED far LED stop vs CARPLAY vs günümüze daha uygun bir araç hem de model yılı yüksek km si 100 bine gelmeden de başka bir araca geçersiniz zaten bu fiyatlara performansı yüksek iyi yol tutan sorunsuz araç maalesef yok

Memnun musun hocam arıza bakımından çok arıza çıkaran bir araçmı Egea 1.4

Memnun musun hocam arıza bakımından çok arıza çıkaran bir araçmı Egea 1.4
6-7 aydır kullanıyorum memnunum arıza vs de yaşamadım urban paket var bende memnun ediyor eski aracım 1.6 atmosferik Astra J idi performans olarak da çok fark etmedi. Yakıt olarak da 7-9 lt arası yakıyorum şehir içi LPG de uzun yıllar kullanıcı oluncaksa takılabilir.

Egea 1.4 araştırırsan çok kötü yorumlar görürsün ama şöyle bir şey var memnun insanlar asla herhangi bir yerde memnunum alın alınabilecek araç demez gider kullanır keyfine bakar ha memnun olmayan her yere yazar tüm forumlara YouTube yorumlarına Egea 1.4 almayın aldırmayın vs diye bence sıkıntısı yoksa sıkıntı da çıkarmaz gerektiği gibi bakımı yapıldığı sürece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…