1.4 Fire Egea nasıl?

Daha fazla  
600bin TL'ye 2019 model Fiat Egea 1.4 fire easy 120bin kilometrede. Ve 2015 model Fiat Egea 1.4 fire urban 120bin kilometrede. Bu iki araç arasında kararsız kaldım. Sizce hangisini almak daha mantıklı urban paket mi daha önemli yoksa yılı mı?

2019 model Easy tavsiyemdir, 1.4 fire motor cansiz bir motor ama uzun yol harici fazla uzmez, arti olarak yag eksilme sorunlari vardi bir donem ona dikkat edip alin.

1.4 fire paketleri çok tutulmuyor.1.3 Multijet'ler daha iyi motor açısından.

2021 üstü de bulunur 630bin bandında 1.4

1.4 fire paketleri çok tutulmuyor.1.3 Multijet'ler daha iyi motor açısından.
Nasıl tutulmuyor hocam ilan sitelerinde kaç bin ilanı var gayet te tutuluyor özellikle 2021 sonrası 1.4 Egea 1.3 den daha fazla var zaten yağ yakıyor vs bunlar dolanıyor piyasada ama peynir ekmek gibi de satıyor

Hocam bizde 2023 model Egea var. Çevremde kaç kişi 1.4 aldığına pişman . Evet dediğiniz gibi piyasada var fakat 1.3 Multijet veyahut 1.6Multijet varken 1.4 fire yanlarında çok yetersiz kalıyor. Ve 1.4 fire ile 1.3 Multijet arasındaki farkı bizzat gördüm. Cidden yokuş esnasında 1.4 yetersiz kalıyor bana kalırsa. Ve dediğiniz gibi yağ yakma sorunu da var. Bu bana kalırsa Egea ile ilgili bir sorun değil. Linea'da da bu sorun vardı.

Bende 2021 Egea var 1.4 hiç bir sorun yaşamıyorum alırken 1.4 olsun urban dolu paketi olsun dedim. Şimdi de bir akrabada 1.3 var 2022 model ama easy paket iç kalitesi benimkine göre çok kötü dıştan da kötü gözüküyor LED far LED stop vs yok çünkü bu iki araç ayni paralar hemen hemen sırf dizel diye 2000 modele benzeyen bir arabaya vereceğime aynısının benzinli ama güncel bir teknolojiye sahip olanını tercih ettim. 1.3 ara hızlanma olarak iyi lakin 180 de tıkanıyor 1.4 de aynı 180 den sonra tıkanıyor 200 e kadar çok zor geliyor otobanda top speed olarak bir fark yok. Şuan da ben otomotiv alım satımı ile yakından ilgilenirim piyasada dizel Egea 1 hafta da gidiyorsa benzinli 3 gün de gidiyor çünkü LPG de takılırsa yakıt dizelden bile ucuza geliyor ve dizele göre daha dolu paketi alınıyor sıfır alırken de dizelle benzin arasında çok fark var

1 hafta oldu alalı 585 bin tl 2017 model urban 1.4 lpg 95bin km. İnsanların ne dediğine bakarsan araba alamazsın. Yokuşa gelmeden vitesi küçült. Devri 3-3.5 civarına getir çıkamayacağın yokuş olmaz. Biz çoğunlukla 4 kişiyiz ivmelenme olayını kendi lehinde kullanabiliyorsan benim gibi 2bin devirle bile gezersin. 55 60 km/h civarında 6. vitesle giderken bile araç vites düşürmemi istemiyor. Yalnızca dizel atmosferik geçişinde biraz afalladım ama kullandıkça alıştım.
Paket tercihi ise sana kalmış ben daha genç olanı tercih ederdim. Eğer kasa değişiyorsa hatta sanada genç olanı öneririm.

1.4 fire atmosferik motor olduğu için insanlar çekmiyor gitmiyor diyorlar fakat aksine bende var, kullanmasını bilene gayet güzel araba masrafı ucuz parçası ucuz yakıt ekonomikli sadece arabaya yokuşlarda arkadaşların dediği gibi vites düşürerek 3.500 - 5000 devir arası kullanırsınız sizi üzmez araba 127 nm tork araba tam gücünü 4000-6000 arası veriyor bunu göz önünde bulundurmanız lazım ve arabayı devirli kullanınca maalsef yağ yakıyor bu hangi arabayı devirle kullanırsan kullan yağ yakar model marka fark etmeksizin, tabii bütçe yükseltebiliyorsanız 1.3 Multijet 1.6 Multijet tadından yenmez.

Son düzenleme:
Hocam easy paket yalıtım olarak falan da çok yoksun kalmış urban bir tık daha konforludur, fakat 2021 üstü olsun yağ soğutucusu olur en azından yağ eksiltme sorunu yok 2021 üstünde varsa bile çok az var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…