1.4 TDI yakıt tüketiminin 7 litre olması normal mi?

ucserin

Kilopat
Klima full açık ve tamamen şehir içi 7-7.3 arası yakıyor. Araç 200 binde, internette genelde daha eski veriler var. Araç kmleri vs daha düşük ama 5- 5.5 falan yakıyor diyorlar. Kullanan var mi? 7 litre tüketim normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani çok dur kalk ise bir tık yüksek ama uzun süreli bir tüketim verisi var mı?

1.4 TSI var ort 8.5 full şehir içi.

Eğer tüketim arttiysa dizel filtresi değişimi istiyor olabilir, en son ne zaman değiştin? Yağ değişimi de zamaninda yapıldı mi, kontrol ettin mi? Yine de yakıt tüketimi normal gibi geldi, şehir içinde bu değerler güzel. Klimayla beraber motor yorulduğu için illaki daha fazla yakıt kullanır.

Hocam aracı yeni aldım aldığımda 5.5'di ortalama ama uzun yolda mı yapıldı şehir içi mi bilmiyorum.

Normal, iyi hatta. Bir araç en fazla yakıt sarfiyatını kalkışta yapar. Bunun nedeni de kuvvet: Kütle X ivme formülünden gelir. Aracı yerinden hareket ettirmek için gereken enerji miktarı ile aracın sabit süratle gitmesi sırasında gereken enerjiden çok daha fazladır. Şehir içi fazla yakmasının nedeni de budur.

Doğrudur hocam da genelde internetten baktığımda herkes 5.5 civarı vs yazmıştı ama sanırım hem aracın yılların etkisiyle eskimesi hem de benim sadece şehir için trafikte sürüyor olmam. Yani yaşadığım yer ve gittiğim yerler gereği neredeyse hiç çevre yolu veya benzeri yollar kullanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…