1.5 milyon civarı araba tavsiyesi

@BaranHbb Merhabalar tekrardan. Konuya eklenen yorumları görünce biraz daha anladım tam beklentinizi diye düşünüyorum. 508 güzel araç ben şahsen tavsiye ederim. Biraz kolay trim sesi yapabiliyor fakat her arabanın eksisi var. Eski araçlara girmenizi tavsiye etmem. Audinin 2.0 3.0 dizeli çok iyidir tamam ama arada sizi sanayiye götürür bozulmasa da ufak tefek şeyler çıkartır. Benzinli 2.0 tfsi lar ise eğer düzgün bakılmışına denk gelmezseniz gerçekten çok yorar sizi. O araçlar çok güzel fakat türkiye piyasasında kullanıcıları tarafından çok yoruldu. Ben o riske girmezdim diğer seçenekler varken. Aile için kullanacaksanız da sedanlara bakın bence o halde. 508 iyidir superb 1.5 tsi prestije paket iyidir. 225'lik 508 alıp düşük kmlerde düzenli ve sağlıklı bakımla çok keyif alırsınız bence.

508 her anlamıyla kafama yatıyor aslında ama tanıdıklarım çok yakar diyor korkutuyor beni.
Yakıtı nasıldır mesela sakin kullanım ve basıldığı zaman ?

508 her anlamıyla kafama yatıyor aslında ama tanıdıklarım çok yakar diyor korkutuyor beni.
Yakıtı nasıldır mesela sakin kullanım ve basıldığı zaman ?
Yakıtı benzinli araçların kullanımına göre çok değişir. Yoğun trafikte 10 litreleri görebilir. Fakat şunu düşünmek mantıklı olabilir: o performansa ve aracın ağırlığına göre çok yakmıyor. Benzinli clio 1.0 da çok yakıyor mesela. Bence yakıtı makul hocam. Dizel aracın yakıt performansını beklemeyin ama zaten o farkı bakım masrafından vs çıkaratıyorsunuz. Yakıtı iyidir üzmez sizi basınca gitmesine bile değer.

Çok araştırmama rağmen araçla ilgili kronik sorun bulamadım. Acaba kronik sorunu olmadığı için mi internette bir şey yok ?
Yoksa kullanıcılar henüz 150bin km yi aşmadığı için mi günyüzüne çıkmadı ?

Ben aracı 70-100bin km aralığında alacağım ve muhtemelen bir bu kadar km’de ben yapacağım.
İlerleyen km lerde ağır maliyet çıkarır mı diye düşünüyorum, sonuçta 5 yaşını aşmış bir araç ve benimle birlikte 8-10 yaşında olacak.

Tavsiyeme bazı arkadaşlar gülücük atıp beğenmemişler ama sen bu aracı araştır öyle karar ver; Ford puma 1.5 ecoboost st.

Araç manuel vites!

Son düzenleme:
Tekrardan Merhaba. Mesajı görmediğim için biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın. Bu araçlarda ciddi bir kronik problem yok bilgim dahlinde. Yalnızca bazi parçalar biraz narin olabiliyor kullanım alışkanlıklarına göre. Bakımları düzgün ve düzenli yapılırsa 200bin km’ye kadar sorun çıkartması düşük bir ihtimal. Soğutma sistemine dikkat etmek gerekiyor bu araçta performanslı olduğu için zamanla ilk yıpranabilecek parçalar onlar olabilir. Aracın sıvılarıni yağı, antifrizini iyi marka kullanmalı ve özellikle unutmadan şanzıman yağını da 60 bin km civarında değiştirmenizi öneririm. Onun dışında notor bloğu ve iç aksamları sağlam olan bir motor. Elektronik aksamıyla oynanmamış bir araç seçin mutlaka fransız aracı bu ve siz de dikkat edin bence buna. Onun dışında önceki nesillere göre iyi olsa da zamanla trim sesi geliyor peugeotlardan. Bu size masraf açacak bir şey değil ama söylemek istedim. İşin özü aracınıza iyi bir yerde doğru şekilde bakım yaptırırsanız ve bilinçli bir şekilde kullanırsanız size büyük sorunlar açmayacaktır. Dikkat edilmesi gereken birkaç noktayı da yazabilirim dilerseniz.

Başka nelere dikkat etmeliyim ?

Başka nelere dikkat etmeliyim ?
Turbolu araçlarda genel olarka dikkat edilmesi gerek şeyler olarak genelleyebiliriz. Aracı park stop etmeden önce 30 saniye 1 dakika beklemeli ve turbodaki sıcak yağın tahliyesine müsade etmelisiniz. Aynı zamanda ilk çalıştırdığınızda 2 dakika kadar rölantide bekleyerek yağın motora yayılmasını beklemeniz gerekir. Otomatik şanzıman için de park ettiginizde p ye almadan önce el frenini çekip freni bırakmalı sonra p ye almalısınız. Bu da aracın şanzımana baskı yapmamasını sağlar. Bunun dışında araç tam ısınmadan çok devirli kullanmamalısınız. Bakımlarını yaptırdıktan sonra sağlıklı bir şekilde keyifle bineceğinizi düşünüyorum. Güzel bir araç ben de sonraki aracım olarak düşünmeye başladım araştırdıkça.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…