1.5 Milyon TL ile Ne İş Yapılabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Restoran açın ticaret yapmayın babam ticaretle uğraşıyor İstanbul'da sektörde para yok asıl para yemek işinde.

Melek yatırımcı ol.

Ülkemizin iyi üniversitelerin kuluçka merkezlerinde güzel fikirlerini hayata geçirmeye çalışan ve tek engeli para olup, kapı kapı sponsorlar ile görüşmekte olan genç girişimci arkadaşlarımız var, fikrin belli bir oranında hak sahibi olarak onlara maddi destek sağlayabilirsiniz belli mi olur bir Apple, Tesla gibi şirketler doğabilir.

Tabii hangi fikir gerçekten tutar diye sadece kendi dünya görüşünüzde düşünmeyin, çevreden de tavsiye almayın. Global yabancı girişim, finans üzerine siteler var oralarda bir gezin, destek alın hangi benzer fikirler gerçekleşmiş bir kıyas yapın.

Bu iş için paranızın 3'te 1'ini ayırabilirsiniz. Olur da tutmaz ise kalan para sizin bir şeyler yapmanıza mani olmayacaktır.

Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.

"Gelinim sen anla" hesabına dönüyor durum.

Sözde faiz ile geçinme günahtır vs. deyip, kurduğu iş yerinde işçilerin sigortalarını tam yatırmayanlar mı dersin. Yoksa işçilerin haklarını gasp edip, cuma namazında boy gösterenler mi dersin.

Günahlar işlensin sonra Tanrı beni af eder. Oruç tutuyorum, namaz kılıyorum, dua okuyorum. Ama faiz yemiyorum.

Neyse.

(Yukarıdaki yazılar sizin için değildir, bir genellemedir. Ama siz kendiniz bu genellemenin içine koyuyorsanız söyleyeceğim bir şey yok. Bu beni bağlamaz.)

Söyleyeceğim bu durum için 2 cümle var.

1- Size bu kadar para geldi ise ve bu parayı ne yapacağınız bilmiyorsanız yaşınız 22-23 veya altı olduğunu düşünürüm.
2- 35 yaşına gelmiş ve halen bu parayı ne yapacağınızı bilmiyorsanız. Ve forum sitesinde fikir almaya çalışıyorsanız, ("1,5 Milyon TL var elimde" diye başlık açıp.) bu paranın gerçekliği ile ilgili şüphe ederim.

Not: Siz, beni inandırmak zorundasınız. Ben ise; inanmak zorunda değilimdir. Çünkü konuyu açan ve yardım isteyen ben değilim.

Akıllı adam (size söylemiyorum, genelleme yapıyorum); "elime bir para geçti bu devirde nasıl bu parayı değerlendirebilirim?" diye konu açar. İlgi görmek için paranın miktarını konu başlığına yazmaz.

Son olarak bu mesajı iyi niyetimle yazdım ama biraz azarlar gibi oldu. Ama niyetim o değil.Hakaret olarak algılamayınız. Ben eğri oturup, doğru konuşanlardanım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…