Çözüldü 1.5 senelik Micron M.2 SSD durumu nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

682224

Picopat
SSD veya HDD modeli
Micron MTFDHBA512QFD 512GB M.2 SSD
Anakart
Lenovo Ideapad Gaming 3
Merhaba, 1 buçuk seneye yakındır Lenovo IdeaPad Gaming 3 kullanıyorum. Micron marka 512 GB M.2 SSD'ye sahip. Bu zamana kadar 5-6 kez format attım ve bayağı oyun yükleyip siliyorum. Cihazı da sürekli taşımak durumunda kaldım bu son 4-5 aydır depremden dolayı. Hor kullandım açıkçası ve SSD'nin durumunu merak ettim. CDM 8 kullanarak okuma yazma hızlarını test ettim. Sizce nasıl, bir sorun var mı? Ve başka bir programla SSD sağlığını kontrol edebilir miyim?

Dosya Ekleri

• crystaldiskmark ssd okuma yazma hızı testi.png
    63,6 KB · Görüntüleme: 66
Çözüm
Neden ilk write değeri o kadar düşük? İkincisi normal değerlere daha yakın fakat ilk değer çok düşük.

Bu arada CDI sonucunu paylaştım buyurun.

Okuma-yazma değerlerini okurken program dalgalanma yapmış olabilir. %100 doğru sonuçlar verilmiyor zaten. CDI verilerinde de bir sorun göremedim. SSD normal. Kullanıma bağlı olarak sonuçlar kafa karıştırıyor. Bu da farklı kullanımda farklı sonuç verecektir demektir.
Görüldüğü üzere write iyi çıkmamış. Bu değerler kullanıma bağlı olarak artma ve azalma gösterirler. Büyük dosyalar üzerinde oynama yaptıysanız normaldir. Daha az kullanıp tekrar test etmek gerekir.
Bir de HD Sentilen üzerinden sağlığına bakın.

Disk %91 dolu hocam. O yazma büyük ihtimalle normal. Gerçek kullanımda öyle değildir. Sentinel veya CrystalDiskInfo sonucu paylaşın.

Neden ilk write değeri o kadar düşük? İkincisi normal değerlere daha yakın fakat ilk değer çok düşük.

Dosya Ekleri

• CrystalDiskInfo_20230707192708.png
    66,8 KB · Görüntüleme: 38

Okuma-yazma değerlerini okurken program dalgalanma yapmış olabilir. %100 doğru sonuçlar verilmiyor zaten. CDI verilerinde de bir sorun göremedim. SSD normal. Kullanıma bağlı olarak sonuçlar kafa karıştırıyor. Bu da farklı kullanımda farklı sonuç verecektir demektir.

Çözüm

Tamamdır hocam, teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…