1.5GB RAM'li sisteme işletim sistemi önerisi

süprizbozan

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar okuldaki PC'de 1.5GB RAM var. İşlemcisini bilmiyorum fakat 100GB HDD var ve bayağı eski şu an Windows 7 kullanıyor. Okul için bu bilgisayara hangi işletim sistemi yüklenmeli? Ben fyde OS düşündüm ama yavaş çalışabilir. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Q4OS Trinity bile ağır kalabilir. MX Linux ve forkları işinize yarayabilir. Ayrıca Haiku da bir seçenek olarak sunulabilir. Tercih size kalmış.
Hocam bir de bir program var Bridge Designer diye onun çalışması lazım. En azından VLC vs. gibi destekleri var mı bu işletim sistemlerinin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bridge Designer hakkında bilgim yok ancak Haiku haricindeki önerilerim Linux tabanlı olduğu için VLC desteği konusunda zorluk yaşamazsınız diye düşünüyorum.

Peki hocam Q4OS nasıldır? Wine desteği olduğu ve Windows'a benzediği için kurmayı düşünmüştüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz düşük sistemlerde kullanılması hedeflendiği için teoride randıman almanız gereken bir işletim sistemi ancak bana kalırsa MX Linux daha hoş olacaktır o sisteme. Tabi ben bir Linux gurmesi değilim ancak benim bildiğim hafif dağıtımlar bunlar. Denemeniz en iyi sonucu verecektir diye düşünüyorum.

Tamamdır hocam önerileriniz için teşekkürler. Karar verip kuracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…