1.7 GHz i5 laptop işlemcisini 2.8 GHz yapma

ProPlayer55

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptopum var. ve Ben bunun İ5-4210U @ 1.70 GHz (4 CPU), 2.40 GHz'lik İşlemcimin GHz'sinin PC'me zarar vermiyecek şekilde arttırmak istiyorum ama biraz Tedirginim. çok güzel yeni çıkmış bir oyun var, ama ben bu oyunu benim PC kısmen kaldırıyor. bilgisayarıma sanal ram verdim 4 GB'lık RAM var ve bunu 6 GB yaptım AMD Radeon HD 8500M'lik 2 GB'lik ekran kartım var 2 tane ekran kartım var diğeri de intel HD graphics family.
O da 4 GB lenovo bilgisayarım sistem modeli 20351 BIOS=InsydeH20 version 03.73,
Directx sürümü 11. Aşağıdaki arkadaşlar formül vermiş de biraz tırstım açıkçası
işlemcime biraz GHz vermek istiyorum bunun kolay ve güvenli bir yolu var mıdır?
Sistemim genel olarak 2014 öncesi oyunların %85'ini kaldırıyor...
Yardımcı olursanız sevinirim.
(Windows 7 Ultimate)

Arkadaşlar bu arada benim bir tane bilgisayarcı abimiz var. Akraba dedi ki senin işlemcin 4 tane 1.70 GHz var onlar çarpılıyor 4-5 falan oluyor dedi.
Senin laptoba 8 GB RAM taktırsak çoğu oyunu kaldırır dedi. Bunun ne kadar doğruluğu vardır acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Evet, 4gb bir RAM taksan iyi olur
  • İşlemci hızını artırman için İntel Turbo Boost Technology 2.0 adlanan bir program var onu indirmelisin

Senin bu bilgisayara yapabileceğin en iyi şey aynı marka model RAM'den bir 4GB'lık modül daha bulup RAM miktarını 8'e çıkarmak olur. Bunu yaparken de sağlam bir temizlik atıp, değiştirebiliyorsan termal macunlarını değiştirirsen fayda sağlar.

Öncelikle doğru chipset sürücüleri yüklenmezse Turbo Boost çalışmaz. Aygıt yöneticisi > sistem aygıtlarından Turbo Boost'un doğru şekilde çalıştığından ve BIOS'da açık olduğundan emin olun. BIOS'ta ve işletim sisteminde açıksa, sıcaklık değerleriniz makul seviyede ise işlemciniz turbo frekanslara sorunsuzca çıkacaktır. Ek bir işlem yapmanıza gerek yoktur. 4 GB bir RAM'iniz varsa ve bir 4 GB daha RAM ekleyecekseniz bu oyun performansını neredeyse hiç etkilemeyecektir çünkü işlemciniz ve grafik işlemciniz oyunlarda 4 GB RAM'e veri adresleyecek kadar güçlü değil. Yani BF1 gibi oyunu yüksek ayarlarda işlemci ve grafik işlemcinin zayıflığından oynayamayacağınız için 4 GB'dan fazla fiziksel bellek bir iş görmeyecektir. Tabi bu oyundan oyuna RAM kullanımına göre değişir fakat 4 GB daha RAM eklemenizde herhangi bir sakınca yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…