1.72 boy kısa mı?

16 yaşında boyum 1,75 di. Şu an 24 yaşındayım 1,80

Çok iyi hocam boyunuz ben 1.82'yim yaşım 19 1.85 olursam şükür edeceğim sanırım umarım olurum ne önerirsiniz bu arada 5 cm iyi gelişmişsiniz hocam bunun sırrı var mıdır?

Hocam ne 180'i direk kafalarını çeviriyorlar onlara 190 falan olacak şu anda böyle konuşması onlara kolay geliyor ama uzun vadede kimse onlara bakmadığı zaman çatır çatır 175 180 erkek beğenicekler.

Aynen öyle hocam 3.sayfadaki yorumuma bakarsanız benzer bir olay yaşadım 1.50 bir kızdan 1.90 olduğumu sandı boyumu sordu yanıma gelip 1.82 olduğumu söyleyince direk uzaklaştı böyleler hepsi takmamak lazım 1.90 erkeklerde zaten onları bekliyordu bir adam zaten çocuğunun gelişimini istiyorsa ve okulda veya başka kurumlardan boyundan dolayı zorbalanmasını istemiyorsa ya da dalga geçilmesini istemiyorsa 1.50 kızla ilişkisi olmamalı dahi 1.90'lar bence 170-175 kızlarla 1.80 veya 185 boyunda olanlarda bence 1.55-165 arası kızlarla 1.70 veya 1.75 erkekler ise 1.50 kızlarla olmalı diye düşünmekteyim zaten 3.sayfadaki skalaya bakarsanız az buçuk anlarsınız hocam çok güzel bu arada yorumunuz ağzınıza sağlık hepsi böyle bunların popüler kültür işte çok takmamak lazım

17 Yaşında 178'im. Geçen sene 175 geliyordum sende 2-3cm uzayabilirsin 1 senede. 172 kısa sayılmaz ama uzun da değil ortanın bir tık altı gibi.

1.78 gayet güzel bir boy hocam çoğu hemcinsinizden ve kızların genelinden uzunsunuz düz hesap 1.80 deyin kimse çakmaz zaten 1.78 olan arkadaşlarımın çoğu 1.80 olduğunu söylüyor çevremde ve benimle aynı boydalar neredeyse bence sizde böyle yapın

Hocam ben de yeni girdim 16 yaşıma. Bu yaşta uzama çağındayız 20 yaşına kadar uzayacağımızı ele alırsak kaba hesaplama ile 8 9 cm uzarız herhalde.

1.81-182 net olursun diye düşünüyorum hocam hatta daha da uzarsın belki genetik bu işler ben 19 yaşındayım 1.82'yim 1.84 veya 1.85 civarına ulaşacağımı öngörmekteyim.

Zaten bazı istisnalar dedim hocam. Bizim ailede erkeklerde 1.71'i geçen yok ben hariç ama kuzenim 1.87 dayım ise 1.68... Farklılıklar olacaktır tabii ki ama %90'ı yakın boydadır.

Onu görmedim hocam özür diliyorum öncelikle doğrudur hocam ya bilemiyorum genetik işi işte kestiremiyorsun

Son düzenleme:
Çok iyi hocam boyunuz ben 1.82'yim yaşım 19 1.85 olursam şükür edeceğim sanırım umarım olurum ne önerirsiniz bu arada 5 cm iyi gelişmişsiniz hocam bunun sırrı var mıdır?
Kendimce şunu söyleyebilirim; çok fazla süt, peynir ve yoğurt tüketirim. Ayıptır söylemesi durumumuz iyidir çok fazla etli yemek olur evde ama ben yine de peynir, yoğurt yerim. Çok fazla su içerim, günde 5-6 litre falan. Yoğurdu her şeyin üzerine sürerim, karnım çok acıkırdı bakardım yemek olurdu evde ama giderdim yoğurt salatalık peynir yerdim. Bizim ailede de en uzun benimdir yani genel olarak erkekler hep 1,75 ve altı. Babam mesela 1,73.

Bana göre 1.80 üstü artık uzun hocam 1.70-180 arası ise gayet iyi bir boy siz ne düşünüyorsunuz TR ortalamasına bakacak olursak.
1.80 üstü tabii ki uzundur. (TR ortalaması olmasa bile) Uzun demeyen kişiler genellikle ergenlik döneminde oldukları için veya uzunluk kavramını farklı ve yanlış düşündükleri içindir. Sultan Kösen'den örnek verelim, bu adam uzun mu? evet uzun, ancak kime göre neye göre? uzun dediğimizde beynimizde nasıl bir algı oluşur? 1.80, 1.90 gibi bir algı oluşur öyle değil mi? 2.51m boyu var bu adam uzun değil tabiri caizse dev gibidir. Kimse Adem peygamber değil ki herkes 40 metre olsun. Boy dediğin ideal veya ideal üstü bir yerde olması gerekiyor, nasıl ki her şeyin fazlası zarar bununda fazlası zarar.

Çok güzel beslenmişsiniz gerçekten estağfurullah bu arada bizim de durumumuz iyidirde bizimkiler eve çok bir şey almıyor yani yüksek protein değerli şeyler kaju, antep fıstığı, kırmızı et falan enerji barları alırlar her alışverişte ama bunlar maalesef yetmiyor artık sıradan tavuk göğsü bile yetmiyor bana artık ne bulursak onu yediğimizden çok gelişemiyoruz iyice zayıfladım zaten bu aralar kilo almaya çalışıyorum protein takviyesi almaya çalışıyorum ekstra bende yoğurdu çok severim bu arada mayonez, yoğurt, kaymak falan mükemmel protein kaynaklarıdırlar özellikle yumurta efsane bir kaynak büyük ihtimal bunlardan daha fazla faydalanırsam herhalde 1 sene içinde de 2-3 cm atabilirim bilmiyorum

Kesinlikle öyle sultan kösen zaten yarı engelli gibi adam yürüyemiyor boyundan dolayı kendisini taşıyamıyor artık bu arada hocam 1.90 bayağı var ya İstanbul'da metrolarda özellikle herifler dev gibi geçen gördüm adam en az 2.10 vardı abartısız adam artık eğilerek gidiyordu o derece kafası tavana çarpıyordu ya da ben çok uzunlara dikkat ediyorum bilmiyorum

Erkek dediğin en az 1.90 olacak 1.50 T.C. Kızı sözü yoksa bakmıyorlarmış.

Hocam kimsenin ne dediğini umursamaya gerek yok yani o kadar kısa boylu olan bir kişinin kendisinden 30-40 cm uzun birini istemesi de aşırı saçma zaten o yüzden dikkate almaya gerek yok.

Ben 19 yaşındayım 1.82'yim 1.84 veya 1.85 civarına ulaşacağımı öngörmekteyim.

Hocam 18'den sonra uzadınız mı ona da bağlı biraz.

Kanka 16 yaşımdayım ben boyum 174 175 arası bir şey sınıfımda beden eğitiminde boy sıralamasına dizildiğimizde sınıfın en uzun 4.kişisi oluyorum bu yeni gelen nesil eskilerden uzun ama öyle ahım şahım kadar da boy farkı yok gibi.

Sağ olun hocam dediğiniz gibi 190 erkekler 170 175 kızlarla olmalı hatta 180'i bile bulabilir ve şu dikkatimi çekti 190'a yakın veya uzun insanların 150 birisi ile evlendiğine çok şahit olduğumu söyleyemem. Mutsuz olurlar ilerleyen yıllarda.

1.81-182 net olursun diye düşünüyorum hocam hatta daha da uzarsın belki genetik bu işler ben 19 yaşındayım 1.82'yim 1.84 veya 1.85 civarına ulaşacağımı öngörmekteyim.

Yani inşallah olurum tam ideal boy çünkü benim babam 176 annem 160 benim boyum evde ölçünce 173 174 falan çıkıyor. 13 yaşımda 160'dım 14 yaşında 166 15 yaşında 169 şu anda da şu an da da 174 Ocak ayında sağlık ocağında ölçülmüştüm 173 çıkmıştı yaz ayı hastanede ölçülmüştüm 170 çıkmıştı. Hangisi doğru hangisi yanlış bilmiyorum. Kemik yaşım 1 sene önden gidiyor doktor çok süt içtiğindem kaynaklı demişti.

Son düzenleme:

Uzadım hocam 1-2 cm diye biliyorum.

Olursun kanka bence kemik gelişimi 21 hatta 22'ye kadar devam ediyor öyle düşün 1.80 olursun bana kalırsa ya da 1.78 zaten 1.78 olursan otomatikman 1.80 oluyorsun 2 cm fark için 1.78'im demezsin eğer olursan umarım olursun benim de hayal bakalım artık büyürsek

Dostum yaşadığım yerde boy ortalaması 1, 75- 1,77 bazi yerlerde boylar ortalama 1, 80+ kızların boyları da uzadı 1,70 kızlar var artık genel olarak her yerde.

Ben 20 yaşıma kadar uzadım 182 de kaldım 20'den sonra uzamadım hiç. Ama 18 yaş altında egzersiz esneme germe yapmak çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…