1.80 50 kilo olan birisi kas kütlesi kazanmak için ne kadar spora gitmesi gerekir?

Lyk7a

Hectopat
Yer
Türkiye, Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050Tİ
i5-12500H
512GB M.2 SSD
16GB RAM
9 ay boksa gittim hiçbir şey kazanamdım kendimi savunmayı az çok biliyorum ama oda yeterli değil kilom az olduğu için, yazın spora başlamayı düşünüyorum ve 30-40 kilo almam gerek yani bir 90-80 kilo olmam gerek. Doğdum doğalı zayıfım bıktım artık, spora gitsem kaç ayda istediğim kiloya ve kas kütlesine sahip olurum? Sadece göbeği büyütmek istemiyorum kilomun bir işe yaraması gerek, spora giden arkadaşlar tamamen doğal yöntemlerle siz kaç ayda kilo aldınız? Ve iğne falan varmış kilo almaya yarayan iğnelerde var mı? Hani bir haftada bir 20 kilo aldırsın falan benim amacım 3-4 ayda 90 kilo olmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tahminimce ektomorf bir vücuda sahipsiniz. O kilolara ulaşmanız biraz imkansız ancak 1-2 sene civarı spora giderseniz 10 kg civarı kas kütlesi kazanabilirsiniz.

Dostum iğne ile kilo alırsan kesime hazırlanan 3 aylık civcive dönersin. Kilo almak için karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenmen gerekiyor. Bu konuda diyetisyenlerden destek alabilirsin, suplementlere de başvurabilirsin ancak o konularda çok bilgili olmadığımdan detay veremiyorum. Gün içerisindeki öğün sayısını arttırabilirsin. Spora başlayarak seni yoracak ve daha fazla enerji ve kaloriye ihtiyaç duyuracak yollara yönelebilirsin. Yemek düzenini değiştirmeden sadece dış takviyelere yönelirsen sağlıklı bir verim elde edemeyeceğinden eminim.

Dostum iğne ile kilo alırsan kesime hazırlanan 3 aylık civcive dönersin. Kilo almak için karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenmen gerekiyor. Bu konuda diyetisyenlerden destek alabilirsin, suplementlere de başvurabilirsin ancak o konularda çok bilgili olmadığımdan detay veremiyorum. Gün içerisindeki öğün sayısını arttırabilirsin. Spora başlayarak seni yoracak ve daha fazla enerji ve kaloriye ihtiyaç duyuracak yollara yönelebilirsin. Yemek düzenini değiştirmeden sadece dış takviyelere yönelirsen sağlıklı bir verim elde edemeyeceğinden eminim.

Yani sadece sporla kilo alamam değil mi? Yeme düzenimide değiştirmem gerekir.

Yani sadece sporla kilo alamam değil mi? Yeme düzenimide değiştirmem gerekir.

Hayır alamazsın. Bizzat arkadaşımda bunu gördüm. Günde 45-60 gr protein alan birisi aylardır spora gidiyor ve 60kg bench atarken bir tarafını yırtıyor. Beslenme bu konuda en kritik nokta.

Sporun amacı sağlıktır gidip antin kuntin iğnelerle alacağın kilonun sana faydası olmaz zararı olur. Düzgünce beslenmeni ayarlayacaksın sporuna gideceksin ne kadar sürede ne oluyor kendin göreceksin herkes farklıdır ben 5 ayda o kiloyu alırım başkası 2 yılda alır.

9 ay boksa gittim hiçbir şey kazanamdım kendimi savunmayı az çok biliyorum ama oda yeterli değil kilom az olduğu için, yazın spora başlamayı düşünüyorum ve 30-40 kilo almam gerek yani bir 90-80 kilo olmam gerek. Doğdum doğalı zayıfım bıktım artık, spora gitsem kaç ayda istediğim kiloya ve kas kütlesine sahip olurum? Sadece göbeği büyütmek istemiyorum kilomun bir işe yaraması gerek, spora giden arkadaşlar tamamen doğal yöntemlerle siz kaç ayda kilo aldınız? Ve iğne falan varmış kilo almaya yarayan iğnelerde var mı? Hani bir haftada bir 20 kilo aldırsın falan benim amacım 3-4 ayda 90 kilo olmak.

Ne güzel yağlanmıyorsunuz sağlıklısınız.

Arttırmaması daha iyi olur hocam. Çünkü genetiği hızlı metabolizmaya yatkın, aksine alıştığı öğün sayısına ileri zamanda uyamadığında kilo kaybeder.

Genetiği olarak çok bir bilgim yok, dediğim şeyler sadece fikir ve ufak bilgilerden ibaret. Profesyonel olarak yardım alması en doğru şey olur tahminimce.

Genetiği olarak çok bir bilgim yok, dediğim şeyler sadece fikir ve ufak bilgilerden ibaret. Profesyonel olarak yardım alması en doğru şey olur tahminimce.
Benim de yok hocam sadece lise 12. sınıftan kalma öğretilen üzerine konuşuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı