1.90 boy için başlangıç motoru önerisi

04Taha

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf Gaming F15 FX506HEB HN148T
İşlemci: Intel Core i5 11400h
Ekran kartı: Rtx 3050Ti 95w + Intel UHD Graphics 730
Ram: 32Gb 3200 Mhz ddr4
Wifi: MediaTek MT7921
Ekran: Asus 15.6 İnç ips 144hz Adaptive sync
Merhaba, ben başlangıç motoru olması için 125 CC'lik bir motor almayı düşünüyorum, şu an aklımda GSX R125 var ama boy çok sıkıntı, boyum 1.90.
Bu motorda çok sorun olur mu, olursa ne önerirsiniz? (Hint veya Çin malı olmasın)

Son düzenleyen: Moderatör:

GSX R125 hem çok pahalı hem satınca öldürüyorlar parcasıda malum pahalı bence ilk kez sürüyorsanız 2-3 ay trafiğe alışmak için scooter sürmeniz sonra vitesli motor alın trafiğe adapte olurken bir yandan vites atıp düşürmek zorlayıcı olabilir.

Parasal yönden pek bir sıkıntı yok ama A1 ehliyet için alacağım o yüzden Max 125CC olması lazım.

Kk senin için paran yetiyorsa R6 öneririm ama ben biraz daha hızlı olsun diyorsun R25 al uygun fiyat istiyorsan 250 sr kurye motoru gibi ise Küba XF110 keko gibi istiyorsan CG en iyisidir.
Bu arkadaş çok bilgli birine benziyor R25 R6'dan daha hızlıymış. Ben aslı neymiş berberime sorarım.

A1 zorunluluğu yoksa Crf250 Rally, A1 zorunluluğu varsa temizinden Yamaha wr125x öneririm. 190 boya sırıtmayacak tek motor türü budur. Racing tipli motorlar altında cücük gibi kalabilir.

Kardeşimle yaklaşık aynı boydasınız. V Strom 250-650'de güzel gözüküyor, rüzgarla da mücadele edebiliyorsun. Xpulse önermem, uzun camı ve deflektörle dahi 1.80 olan bendenize yetersiz kalıyor. KTM 390 ADV Uzun camlı düşünebilirsin.

Büyük depolu motorlara yoğunlaşmanı öneririm. Düşük motor hacimlerinde seçenekler biraz sınırlı ve pahalı gelebilir. Deneyerek bulman gerekiyor.

A1 ehliyete uyması lazım ama ona göre bir şeyler önerebilir misin?

Söylenmiş ama WR125 tarzında uzun bacaklı dediğimiz ön süspansiyonu uzun motorlar hem konfor hem de oturuş-duruş açısından daha uygun olur. Ancak rüzgar koruması pek alamazsın, cam taksan bile kısa kalacaktır. Bununla birlikte motoru dizinle kavramayı başarabiliyorsan ancak gidon uzak geliyorsa ilgilendiğin motorların gidon yükseltme aparatlarının olup olmadığına bakmalısın. Genelde GP Kompozit'ten bulunabiliyor ancak çok eski yada çok yeni modellerde biraz Çin pazarından sipariş geçmek gerekiyor.
A1 ehliyet seçenekleri çok kısıtlıyor. GSX 125 gibi bir motor vardı, Inazuma'nın devamı gibi gözüken bir motor. Kullanmadım ama bir deneme imkanın olursa değerlendir derim. Belki boy ve motor hacmi sebebiyle Scooter tarzı daha uygun olabilir. Kurye çalışan bir arkadaş varsa onların çevresinde bu muhabbetler daha çok dönüyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…