Öncelikle ben de eğitimini almış ve senin gibi dominar 400 ile motosiklet hayatına başlamış biri olarak, cbr500r'ın eğitimle beraber çok rahat başlangıç motoru olabileceğinin farkındayım. Ancak, benim bu konuda yazdığım arkadaşın düşünce yapısından dolayı bunu önermem. Çünkü bu arkadaşımız motorla ilgili hiç bir şey bilmiyor. Yazdıklarından bu rahatça anlaşılıyor. Mesela a2 ehliyet zx6r alabiliyor olsa alacak. Motor 299+ hızlara çıkıyor. Gaz tepkileri zaten allah allah yani.
Bu kadar motor hakkında bilgisizlikle bastınmı gidebilen bir motorla başlarsa başına kötü şeyler geleBİLİR. Bunun yanında devir her ne kadar eskisi gibi olmasa da hala Avrupa'dan asfalt kalitemiz kötü, yol tutuş düşük. Daha da kötüsü trafik kurallarına uymuyoruz. Kavşaklarda kim geçecek bilmiyoruz. Herkes kendini haklı sanarak trafiğe çıkıyor. O yüzden avrupada 500cc ile başlıyorlar diye, bizim de öyle yapmamamız gerekiyor. Toplum çok eğitimsiz. Tavsiye etmiyorum. Durabildiğin kadar gidebilen bir motorla başlamak en mantıklısı. Sıfır bilgi ile motora başlayan birisi de durmayı bilmiyordur. Sen de çok iyi biliyorsun ki motosiklette bastım frene durdum diye bir şey yok.
O kadar yazdığın yazıya arkadaşın verdiği cevaptan ne kullanması gerektiğini anlamış olman lazım. Bıraksan hayabusayı donunda sallayacak özgüven var.