1 ay kullanılmış ve arıza vermiş mini bilgisayarda para iadesi olur mu?

rifkiefendi

Centipat
Daha fazla  
1 ay once mini bilgisayar aldım sabah açtım bilgisayarı açılmıyor hiç güc gelmiyordu aldıgım yere kargo ile yolladım çarşamba günü bugün oldu teknik servis hala sorunu ne oldugunu çözememiş sizi bilgilendireceğiz diye WhatsApp destek hattından yazdılar. Ürünü para iadesini isteyebilir miyim? İnternette bir avukat böyle bir video çekmiş.

Değişim veya onarım yaparlar diye düşünüyorum.

Servise verdikten sonraki21 iş gününe kadar tamir etme zamanları var, 21 günü geçtikten sonra iade isteyebilirsiniz.

Garantinin şartları var. Ürünün tamirde geçirebileceği maksimum süre o şartlarda yazar. Atıyorum tamamen ürün maksimum 20 iş günü içinde tamir edilmelidir yazıyorsa, 21. iş gününde iade ya da değişim isteyebilirsiniz.

İlk 6 ay içerisinde üründe kusur ortaya çıkarsa, seçim hakkı size ait hocam. İsterseniz ücretsiz onarım, isterseniz iade veya ayıpsız mislinile değişim talep edebilirsiniz.

Fakat bunu servise belirtmeniz lazım, 2 3 gün sonra ürün tamir edildi deyip size yollarlarsa sıkıntı olur.
Evet hocam, fakat 20 iş gününü beklemeden ilk 6 ay içerisinde olduğu için direkt iade veya değişim talep edebilir.

6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun madde 13, 14, 15 okuyarak talebinizi servise veya satıcıya iletin hocam.

garanti belgesi çıkmadı faturası var sadece 6 ay içersinde bozulursa para iadesi maddesini bulamadım

Garanti belgesi çıkmadı faturası var sadece 6 ay içerisinde bozulursa para iadesi maddesini bulamadım.

Hocam tüketici kanuna bakınız.

Hocam tüketici kanuna bakınız.
Ayrıca kanun koyucu ayıbı, açık ve gizli ayıp olarak ayırarak malın tesliminden sonra 6 ay içinde ortaya çıkan ayıpları malın teslimi esnasında da var olduğunu, 6 aydan sonra ortaya çıkan gizli ayıpların da öğrenildiği andan itibaren satıcıya bildirilerek zararın karşılanmasını hüküm altına almıştır.

yazılı whatsapp dan talep ettim önce yapılmasını istedim bilmediğim için henüz durumda gelişme yok yazıldı bakalım satıcı ne tepki verecek

satıcı böyle yazmış yanlış anlamayın fakat ürün kullanılmış bir ürün kategorisine girmiş ve ürün kullanımdan dolayı şuan teknik serviste.
Göndereli 4.güne geldi biliyorsunuz elektronik teknik servislerde azami 21 iş günü tamir süresi var.

Son düzenleme:

Evet hocam 20 iş günü süresi var yani 1 ay.

ücret iadesi yapmak zorunda değilmi satıcı yani 20 iş günü bekleceğim yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…