Herkese merhaba, arkadaşlar, ben 1 ay önce bir motor aldım 1000 km yol yaptım ve şimdi satmak istiyorum kış geliyor diye satmamda herhangi bir sıkıntı olur mu? Bu arada motor 2. el olarak alindi.
Herkese merhaba, arkadaşlar, ben 1 ay önce bir motor aldım 1000 km yol yaptım ve şimdi satmak istiyorum kış geliyor diye satmamda herhangi bir sıkıntı olur mu? Bu arada motor 2. el olarak alindi.
Sorun oluyor işte. 1 sene veya 6bin kilometre kanunu mevcut. Sıfır alınan motorun üstünden ya 1 sene geçecek veya 1 seneden erken satmak için de 6000 kilometre yapılmış olması lazım. Geçen sene temmuz ayında bu kanun yürürlülüğe girdi. Yani satamaz.
Sorun oluyor işte. 1 sene veya 6bin kilometre kanunu mevcut. Sıfır alınan motorun üstünden ya 1 sene geçecek veya 1 seneden erken satmak için de 6000 kilometre yapılmış olması lazım. Geçen sene temmuz ayında bu kanun yürürlülüğe girdi. Yani satamaz.
Nasıl yani hepsini kapsamıyor mu ? Karaborsacılığı zaten ticari işletme üzerine motor alanlar değil asıl şahsi yani kendi üstüne motor alanlar yapıyordu 100 bin liraya aldığı motoru bayide yok diye 150 bine ilana koyuyordu
Çok ilginç gerçekten. Şimdi araştırdım bir kaç gazetenin haberini ama onlarda tüm araçları kapsar yazıyor. Ozaman ya haber yanlış ya da kanun var ama kimse uygulamıyor. Ülkemizde kanunlarda saçma zaten orası ayrı da ne bileyim sonuçta karaborsa yapanlar hep bireylerdi bizim burada honda pcx ve forza karaborsacılığı çoktu. Bayide motor vardı ama yok diyordu 20 bin lira rüşvet verene veriyorlardı. O alanlarda 50-60 bin lira üstüne koyup satışa koyuyordu.