1 Aylık harcamanız nedir?

İbrahim Urhan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir aylık masrafınız nedir? En çok neye harcama yaparsınız?
Benim şahsen harcamalarım:
GeForce NOW 140TL,
Telefon faturası 110 TL,
Nescafe 300 TL,
Çerezler, 400 TL,
Nargile 160TL,
Steam (indirim kampanyası olursa 100 TL)
Aklıma gelenler bunlar. Aile evinde kalıyorum ve eğer fazladan param olursa gram altın, dolar falan alıyorum. Şu anlık hedefim nasip olursa oyun amaçlı dizüstü bir laptop almak o yüzden azar azar harcayıp yatırım yapmaya çalışıyorum.

Nescafe olarak ne içiyorsunuz?

Ben:
Ailemin verdiği bütün okul harçlığını harcamadan eve gelince kumbaraya atıyorum daha sonra da gidip kartıma atıyorum ve internetten bilgisayar ekipmanları gibi şeyler veya aksesuar forma giyim gibi gibi şeyler alıyorum tabii evden çıkmadan ekmek arası yapıp okula götürüyorum onunla doyuyorum aylık 900-1000 TL arasında kazancım oluyor.
Steam / Epic Games: 500 TL bandına varan şeyler alıyorum.

Twitch abonelik 10TL
Okulda yemek haftalık 100TL
Keyf için abur cubur 100TL
Bu kadar sanırım. Bunun dışında para toplayıp ileri için (Üniversite, olursa evlilik) birikim yapıyorum.

Ev harcamam falan yok, kendi başıma yeme/içme, alışveriş vs. 5-6K civarı harcıyorumdur.

Nescafe olarak ne içiyorsunuz?

4-5 çeşit paket kahvelerinden alıyorum aylık olarak. O yüzden 300 gidiyor. Nescafe Gold kullanıyorum en çok zaten 1 kavanozu 55 lira gibi bir şeydi.

Ev harcamam falan yok, kendi başıma yeme/içme, alışveriş vs. 5-6K civarı harcıyorumdur.

Hocam aile evinde mi kalıyorsunuz? Bende aile evindeyimde kendimi bazen yük olarak hissedip kendi başıma ayrı eve çıkmayı düşündüğüm oluyor da evdekilere söylemeye yüzüm olmuyor.

Faturalar ve aidat kız kardeşimle ortak, ortalama 1500 lira kişi başı. Kış aylarında doğalgazı o ödüyor, yaz aylarında klimalardan dolayı elektriği ben. Ev ailemizin eski evi, babamlar şehir dışına taşınınca bu eve kız kardeşimle geçtik o yüzden kira yok.

Mutfak masrafları da kız kardeşimle ortak, kişi başı ortalama 3500 lira civarı bu diyeyim. Yemek yapmakla uğraşmayıp dışarıdan yediğimiz için miktar yüksek, abur cubur da eklenince 4000 lirayı buluyordur.

Geçen aya kadar şirketimizin aracını kullandığım için yakıt giderim yoktu ama artık o eklendi. 1 aylık süreçte 3 defa depo doldurdum, 3000 lira civarı bu eklendi. Arabanın sigorta kasko, otopark ve bakım masraflarını da aylık ortalamaya bölersek 3000 lira da buradan eklemek lazım.

Haftada 2 gün arkadaşlarımla dışarıda aktivite oluyor, ona da en az 4000 lira diyeyim, yaz aylarında bu daha da yükseliyor tatil masraflarından dolayı ama onu hesaba katarsak işin içinden çıkamam. Çok astronomik bir miktar oluyor yaz aylarında.

Kıyafet, elektronik, yaz tatili, yurt dışı gezisi gibi şeyler olmadan aylık ortalama giderim toplamda 15500 lira oluyor.

-Filtre kahve aylık 50 TL
-Haftalık 200 TL (Aylık 800 TL)
-Twitch abonelik aylık 10 TL
-Ayda 2-3 kere dışardan yemek ortalama 100-150 TL
-Hat faturam 90 TL
Öğrenci olduğum için çok harcayamıyorum fakat okul harçlığımdan haftalık 100 TL kalıyor bana bunları biriktirerek ay sonu kaliteli eşorfman, sweat, pantalon, gömlek veya kendi ihtiyaçlarımı gideriyorum mesela telefon kılıfı, okuma kitabı, kişisel bakım ürünleri ve bunları yapmazsam kumbarama atıyorum kumbaradaki param ile de gelecekte alacağım telefon veya bilgisayarda aileme yardım edeceğim maddi anlamda. (Para biriktirme alışkanlığımı nedense çok seviyorum. İlk telefonumu kendi paramla 5. sınıfta aldım ve 8.sınıfta 3 yılda 2500 TL biriktirerek gene sadece babamın 200 TL eklemesi ile telefon aldım ve şimdide para biriktiriyorum ve gene telefon alacağım ama şuan kullandığımı satacağım.)

4100TL Taksitler: Rtx3080, 4k Steam Cüzdan kodu alışverişi, 32gb Ram ve 1Tb Samsung SSD
250TL Abonman kart ücreti
40TL Level dergisi
900TL S*gara (İğrenç hayatımı daha da kötü yapmak için. TAVSİYE EDİLMEZ.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…