1 Click OC nedir?

Oc hakkında daha önce birisi ekran kartının ömrünü kısaltıyor demişti doğru mu doğruysa ne kadar kısaltır ?

Ben daha önce overlock yapmadım ilk defa nvidia ekran kartı kullanıyorum ne yapmam gerek kaç fps artar ?
soğutması yapıldığı sürece üretici firmanın izin verdiği kadar olan overclockta bir sıkıntı olmaz. Fakat kasanızda fan yoksa yan kapak açık kullanıyorsanız ve kablolar düzensizse aşırı ısınma durumlarında ömrü kısaltabilir. Fakat ben şuana kadar 4-5 kart değiştirdim hiç bozulan kartım olmadı. Ekran kartları bilinçli kullanıldığı sürece zaten ömrü dolmadan yenisini almak şart oluyor, çünkü şirketler telefon gibi her yıl 3-4 kart çıkartmaya başladı.

Bilinçsiz yapılan OC ekran kartının ömrünü kısaltır ve güç tüketimini artırır.

Sadece ekran kartı değil örneğin 1.35 V ile stabil çalışan parçaya 1.45 V verip hızını arttırıyorsun ve haliyle fazla yoruyorsun illaki ömründen yer. (Rakamlar temsilidir.)

Anladım o zaman rahat ultrada 120 fps falan aldığım oyunlar için overclock yapmaya gerek yok o ekran kartı performansı çok isteyen oyunlar için sanırım.

Oc hakkında daha önce birisi ekran kartının ömrünü kısaltıyor demişti doğru mu doğruysa ne kadar kısaltır ?

Ben daha önce overlock yapmadım ilk defa nvidia ekran kartı kullanıyorum ne yapmam gerek kaç fps artar?
Overclock, kartın çekirdek ve bellek hızını arttırarak daha fazla performans almasını sağlayan bir işlemdir. Türkçede karşılığı hız aşırtmadır bu işlemin.

En fazla 7-8 FPS kazandırdığı için ekran kartlarında bu işi mantıklı bulmuyorum, kartın sınırları aşıldığı için uzun vadede ömrü kısalttığı da doğrudur.

İşlemcilerde ekran kartı ile darboğazı ortadan kaldırmak/azaltmak için Overclock yapılabilir ancak ekran kartları için bence bu işlem gereksizdir.

Overclock, kartın çekirdek ve bellek hızını arttırarak daha fazla performans almasını sağlayan bir işlemdir. Türkçede karşılığı hız aşırtmadır bu işlemin.

En fazla 7-8 FPS kazandırdığı için ekran kartlarında bu işi mantıklı bulmuyorum, kartın sınırları aşıldığı için uzun vadede ömrü kısalttığı da doğrudur.

İşlemcilerde ekran kartı ile darboğazı ortadan kaldırmak/azaltmak için Overclock yapılabilir ancak ekran kartları için bence bu işlem gereksizdir.

Bu cevap çok tatmin edici oldu teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı