11. sınıf öğrencisiyim, ortalamam ilk dönem 73 bu dönem 77 oldu. İlk dönem felsefe ortalamam 56 bu dönem 47 oldu. Şimdi bu dönem kalıyorum felsefeden ama ortalama olarak geçiyorum.
Anlamadığım konu ben teşekkür alır mıyım? Felsefe hariç bütün derslerden geçiyorum.
2. dönem karnesi 2 dönemin ortalaması değil mi? Yani 3 karne alman gerekiyor ama 3. karnen 1 ve 2'nin ortalaması olmuyor mu?
Genel ortalamanda kalan yoksa alırsın bence.
Yok hayır. Bütün yılın geneline bakarsan dersten geçiyorsun ama bu dönem dersten kalmışsın. O yüzden bu dönem belge alamayacaksın. Örnek veriyorum 1. Dönem 40 oldu felsefe, ikinci dönem 70 oldu. 1.Donem belge alamazsın ama 2.donem alırsın. Yıl geneline değil döneme bak sadece.
Bu dönem kaldığın için bu dönem belge alamayacaksın eğer ilk dönem 47 ortalamada kalsaydın o dönem belge alamaz, bu dönem 56 alsaydın belge alırdın. Kısacası önemli olan 2. dönem ortalaman.
Bu dönem kaldığın için bu dönem belge alamayacaksın eğer ilk dönem 47 ortalamada kalsaydın o dönem belge alamaz, bu dönem 56 alsaydın belge alırdın. Kısacası önemli olan 2. dönem ortalaman.
O yasa kalktı 5 gün olayı 10 güne kadar devamsızlık yapmazsan veriyorlar ama işte aklım bunda kaldı.
Hocam dersten geçiyorum ama dönem olarak kalıyorum orası kafamı karıştırıyor yoksa dersten geçiyorum ikisini toplayıp 2'ye böldüğünde 52 ediyor dersten geçiyorum ama bu dönem 47 olduğu için kafamı orası karıştırıyor.