1 ekran kartı ile çift monitör renk farklılığı

katycats

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarım i7 4790k , GTX 1060 , 16 GB Ram (HDMI , DP , DVI)

Gelelim soruna bugün elime ulaşan monitörlerim ile çoklu (Surrond) monitör kuracağım fakat her iki ekrandan farklı renkler elde ediliyor. Şuan ki durumda HDMI ve DP olarak kullanıyorum. (Sol DP Sağ HDMI)

3'lü surround yapacağım fakat ne alaka renk farkları anlamadım 3 kere sıfırladım monitörleri ayarları karşılaştırdım nafile çıkmaza girdim. Toplamda 5 adet monitör var test edeceğim hepsini fakat renk farkı çok garip bir şekilde rahatsız ediyor IPS olmadığı için renk farkı diye düşünürken farklı açılardan da baktığımda her şey normal gözüküyor.

Monitör VX2257-Mhd Resimdeki renk Siyah ! (Dead Pixel Buddy uygulaması açılarak yapıldı.)

Kardeş 2 ekrandada aynı görüntü var ve siyah ise sağdaki monitör biraz sıkıntlı gözüküyor . Resimde birinde siyah görüntü diğerinde beyaz görüntü varmış gibi duruyor.Sorround sistemde masaüstü arka plan rengini düz bir renk yapıp fotoğraf atabilirmisin?

Buyur dostum simgeleri gizleyerek attım (Soldakinde ışık hüzmesi var sanırım emin değilim.)

Dosya Ekleri

• 222.jpg
    58,9 KB · Görüntüleme: 409
Biraz önce kendi 2 monitorümün karanlıkta fotoğrafını çektim durum seninki gibi ( IPS panel sanki beyazmış gibi) gözüküyor. Ama benim monitörlerden biri Ips biri tn panel.
Bağlantı yerlerini değiştirdiğinde yani HDMI olanı DP ye takarak diğerinide o çıkardığın yere taktığında durum aynı ise sorun yazılımsal değildir diye tahmin ediyorum.

Arkadaşlar yaptığım araştırmalarda yabancı kaynaklardan bulduğum yarına deneyip kesin cevap yazacağım oldu veya olmadı diye adamların bahsettikleri aynı monitör olsa dahi aynı kalitede aynı sRGB değerleri veya panellerin ışık oranları tutmuyormuş. Bunun ile ilgili olarak ayarların birebir aynı olması bir anlam ifade etmiyor monitör üzerinden renk ayarlarıyla oynayıp ikisini veya üçünü eşitleme gibi bir şeylerden bahsetmişler bende şuan diğer monitörde görüntünün siyah oranı ile oynadığımda renk olarak yaklaştım fakat bu testi ilk önce elimde bulunan 5 monitörün 5'inide ayrı ayrı bağlayarak deneyeceğim sonucu fotoğraflı olarak atmaya çalışacağım aynı sorunla karşılaşabilecek arkadaşlar için. Monitörlerde arıza olmadığı sürece kalibrasyonu yapmak gerekecek okuduğum kadarıyla.

Ya monitör parlaklık ayarlarında var bişey ya da panellerden biri ölmek üzere geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…