Modem mutfakta ve bilgisayarım wifi adaptör ile bile çekmiyor, ayrıca şimdi online eğitim sebebiyle kardeşimle birlikte interneti kullanacağız yani çift bat bir modem gerekli.
1.Sorum şu, mutfaktaki modem yerine yan odadaki telefon hattının olduğu yere Asus AC-750 modem alsam hem mutfaktaki hem yan odadaki alacağım modem aynı anda çalışabilir mi?
2.Sorum ise bu gün vatana gittiğimde bana 2 modem çalıştırmanın ikisi arasında çakışma yaratıp sıkıntı çıkarabileceğini söylediler ve mesh sistemi almamı önerdiler (TP-LINK DECO E4 AC1200 ÇİFT BANT)
3.Eğer 2 modemi tek hattan 1 evde kullanabiliyorsam bile mesh mi daha mantıklı yoksa modem mi?
NOT:Eğer mesh almam gerekirse mesh çift bant destekli ancak mutfaktaki moden çift bant destekli değil, genede çift banttan yararlanabilir miyim?
4. Birde 1. sorudaki modemde router özelliği var o özelliği kullanmak mı daha mantık lı yoksa mesh almak mı
Wi-Fi repeater'lara bakabilirsiniz. Kablosuz olarak aldığı interneti yine kablosuz olarak yayan cihazlar.
Bazılarının üzerinde Ethernet portu da olabiliyor. Böylece Kablosuz olarak gelen interneti kabloluya da çevirebiliyorsunuz.
Kendim, 3.5 yıldır ZyXEL NBG-418N v2 kullanıyorum benzer bir amaçla.
Nottaki soruya gelirsek. Eğer Modem IEEE 802.11n destekli ama Mesh 802.11ac desteklerse yine de dual band AC'den yararlanabilir miyim?
Eğer Modem 2.4 GHz bandında 802.11n yayın yapıyorsa. Mesh de o hızda bağlanacaktır. Ancak kendi üzerinden 5GHz ve AC yayın yapabilir. Yani internet hızı artmaz ancak cihazlar arasındaki iletişim hızı artar. (Çoğu kişi kullanmaz ancak ağ içindeki cihazlar bir birleri ile dosya/klasör paylaşımı yapabilir.)
Aynı sorunu bende yaşadım 2. Bir modem aldım ve cat6 kablosu ile bağlayıp arayüzünden ayarlarını yaptım fakat çalışmadı. Daha sonra wifi menzil genişletici satın aldım (TPLİNK re200) wifinin 2,3 çubuk çektiği bir prize takarak kurulumunu yaptım şuan sokağın başında ve sonunda kullandığım internet çekmiyor dağıtıcı çekiyor. Hiç uğraşma bir tane bu üründen al ister kablosuz olarak bağla ister ethernet kablosu ile direk bağlayıp dağıtabilirsin. Modem ile aynı noktaya koysan bile modemden iyi kapsama alanına sahip ürünü şuraya bırakayım
TP-Link RE200 750Mbps Kablosuz AC Dual Band 1RJ45 portlu en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!