1 GB RAM için İşletim Sistemi Önerisi

K4NG4L

Kilopat
Daha fazla  
Elimdeki bilgisayarda şu an için sadece 1 GB RAM var. Yakında 4+1 ya da 2x2 şeklinde güncelleyeceğim fakat bir süre için nette gezinmeye kullanabileceğim, masaüstü telaşa düşürmeyen, yüklemesi de kolay bir işletim sistemi var mı?

Denediğim işletim sistemleri:
  • Windows 7 Home 32 bit lite v8
  • Windows 10 Home 32 bit lite
  • Linux Mint en son sürüm
  • Windows XP sp2
  • Puppy ve Tiny core kurmaya çalıştım ama Tiny core'u USB'ye yazdıramadım. Puppy ise yüklerken CD istedi o yüzden kuramadım ki zaten Puppy biraz zor geldi yükleme öncesi masaüstünde gördüğüm kadarıyla.
İşlemci AMD P960
Ekran kartı tam anlayamadım ama HD 4200, HD 6470, HD 7400'den ikisi galiba driver sorunu var, bu arada yüklesem de hata veriyor.
RAM ise 1 GB.

En rahat kullanabildiğim Windows 10'du, sonra 7, ardından XP. Mint acı çektirdi resmen fareyi bile oynatamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chromium OS olabilecek en iyi çözüm sizin için Google'ın geliştirdiği Linux tabanlı olmakla beraber Chrome OS'un herkese açık versiyonudur 1gb ram yeterde artarda ayrıca Chromium OS'un ana amacı internette gezinmek kısa açılış süresi donmadan kasmadan hızlıca internette gezmenizi sağlar kendim uzun süredir Chrome OS kullanıcısıyım ki çok memnunum.

Chrome OS denemedim daha, ama deneyeceğim,inşallah çalışır, puppy yüklemeyi beceremedim, lubuntu ise kurlum ekranında donuyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Yukarıdaki linkten detaylı Chromium OS yükleme rehberine ulaşabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…