Fiber ile kablolu arasındaki fark nedir?
CableNET, DOCSIS olarak sunulurken FTTH GPON olarak sunulur. DOCSIS 4.0 teorik olarak 10 GBPS indirme 6 GBPS upload destekler. DOCSIS 3.1 teoride 10 GBPS Download 2 GBPS upload için elverişlidir. DOCSIS 3.0 teoride 1 GBPS indirme 200 MBPS yükleme sunar. Kablo internet bakır, FTT Neighborhood (mahalleye kadar), FTT Cabinet (saha dolabına), sokağa kadar fiber, binaya fiber kadar olabilir.
1000 MBPS olduğuna göre en az FTTB diye varsayıyorum. Eurodocsis sürümünüz ve FTTX sürümünüz konusunda net bilgi için gözlem yapabilir, doğru ve yeterli bilgiye sahip firma personeline sorabilirsiniz.
Ben olsam o şartlarda Kablonet kullanırdım. Hatta burada bu şartlarla da kullanırdım ama bölgemde altyapısı yok.
Türkiye'de Kablonet hizmetleri sadece devlet şirketi olan Türksat tarafından Türksat Kablo adıyla veriliyor. Türkiye'de teorik olarak satılan en yüksek hız
100 MBPS indirme ve 5 yükleme. DOCSIS 3.0 sürümü. Kullanıcılara gelen ortalama 96 oluyor.
FTTH'de ise evinizin odasındaki ONT cihazına kadar fiber altyapı gelir. Bu sayede gecikmenin düşük olması beklenilir.
Hiç ekipler dairenize gelip FTTH kablosu çekti mi şu ana kadar?
@Neşeli Enginar
Sizden isteğim,
www.speedtest.net ve fast.com üzerinden test yapıp sonuçlarını paylaşmanız ayrıca tracert testi yapmanız.