1 Gbps internet 8 mb/s ile indirme yapıyor

entoria

Kilopat
Merhaba, Türk Telekom'un 1 Gbps fiber tarifesini kullanmaktayım. Masaüstü bilgisayarım Ethernet kablosu ile internete bağlı. Hız testi yaptığımda Speedtest 900 civarı gösteriyor ama internetten dosya indirirken 8 MB/sn indirim hızını geçmiyor. Aynı dosyayı telefondan indirmeye kalktığımda dosya son hızda iniyor. Masaüstü sistemimde Windows 11 Pro yüklü ve kullandığım CAT6 flat kablo, ayrıca NVMe M.2 SSD var. Sorunun modem kaynaklı olduğunu düşündüm fakat başka modem ile denedim, yine aynı durum var. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Aşağıdaki rehberi kullanmanı tavsiye ediyorum.

Aşağıdaki rehberi kullanmanı tavsiye ediyorum.

hocam bahsettiğiniz konudakileri yaptım bişey değişmedi benim sorunum internet hızı değil hız testinde yüksek görünüyor ama dosya indirme çok yavaş nereden indirirsem indireyim IDM ile indirdiğim dosyaların maksimum hızı 8mb/sn yi geçmiyor

hocam bahsettiğiniz konudakileri yaptım bişey değişmedi benim sorunum internet hızı değil hız testinde yüksek görünüyor ama dosya indirme çok yavaş nereden indirirsem indireyim IDM ile indirdiğim dosyaların maksimum hızı 8mb/sn yi geçmiyor
Öncelikle ağ bağdaştırıcı aygıtınızın yazılımını güncelleyin. Daha sonra
Aygıt Yöneticisi > Ağ bağdaştırıcınızı sağ tıklayıp Özellikler ve Gelişmiş sekmesinde
Speed & Duplex'i Manuel olarak 1.0 Gbps Full Duplex seçin..
Energy Efficient Ethernet Devre dışı bırakın.
Large Send Offload,Checksum Offload gibi ayarları devre dışı bırakın.
Ve olmazsa
Powershell'e girip aşağıdaki komutu çalıştırın.
netsh int tcp set global autotuninglevel=normal

Öncelikle ağ bağdaştırıcı aygıtınızın yazılımını güncelleyin. Daha sonra
Aygıt Yöneticisi > Ağ bağdaştırıcınızı sağ tıklayıp Özellikler ve Gelişmiş sekmesinde
Speed & Duplex'i Manuel olarak 1.0 Gbps Full Duplex seçin..
Energy Efficient Ethernet Devre dışı bırakın.
Large Send Offload,Checksum Offload gibi ayarları devre dışı bırakın.
Ve olmazsa
Powershell'e girip aşağıdaki komutu çalıştırın.
netsh int tcp set global autotuninglevel=normal

hocam Allah razı olsun çok çok teşekkür ediyorum işe yaradı sonunda hıza kavuştum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı