1 Gbps interneti olanlar o hızda ne yapıyor?


Neden sadece datacenter gibi düşüncelere kapılıyorsunuz ki? Adam indirmek istediği dosyayı saat yerine dakikasında bilgisayarında oluyor. Oyun indiriyor sen 1 günde indiriyorsan o 1 saatte indiriyor. Bu tür hızlar varken kim istemez ki?
 
İsterler her yere kurarlar. Fakat eski altyapı ile yüksek para almak varken neden kursunlar ki, işlerine gelmiyor. Benden daha az para ödeyen adamlar süper hızlı internet kullanıyor. Aslında onların görevi getirmek fakat yapmıyorlar.
 
Bizimki gibi ülkelerde yatırım yapılmaz. Bir iki göz boyamasıyla elindekini satar, cebini doldurur yoluna devam eder. Hizmet vermek gibi bir amaçları yoktur.
Bence de sadece reklam/pazarlama taktiği. Göstermelik birkaç semte ne kadar fiber varsa döşüyorlar, ondan sonra "en hızlı biziz" muhabbetleri..
 

Hocam sorun hız değil ki. Sorun altyapı zaten, adam kabloyu döşüyor ve diyor ki al bütün hız senin. Düşük hız verdiğinde altyapı döşeme işi hızlanmayacak yani. Ayrıca 1000 Mbps hız demek örnek olarak Steam üzerinden 100 GB'lık bir oyun indirmeye çalışırsanız bunu taş çatlasın yarım saat içerisinde (Steam'in sunucuları tam 1000MBPS indirtmiyor) indirmek demek. Ev kullanıcılarının ne yapacağını anlatabilmişimdir umarım. GTA 5'i indirmek için 12-13 saat beklerdim. Şimdi yarım saatte bitiyor iş. Neden olmasın ki?
 
Belli bir hız üstü günlük kullanım için gereksiz. Zaten 1000 Mbps altyapı sahiplerinin hepsi tam hızında kullansa dayanamaz altyapı herhalde. 100 Mpbs'de 8K rahatça izlenebiliyor her gün mü oyun indirecek adamlar
 
1000 Mpbs indirme hızı vereceklerine bak fazla istemiyorum 20Mpbs yükleme hızı versinler ben 90-100 ile idare ederim valla.
 
Yükleme işlemlerini daha hızlı yapıyorum
 

Dosya Ekleri

  • 1659269382647.png
    48,7 KB · Görüntüleme: 100
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…