1 Gigabit hız 100 Mbps'ye düşüyor

yukleniyor

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. CAT6 kablo ile evimde fiber kullanmaktayım. Bazen neden oluyorsa modemden portuma çıkan hız 100 Mbit'e düşüyor. Gigabit hızı kullanamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: T21
Sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Servis sağlayıcınıza arıza kaydı açtırın.

Servis sağlayıcınızla iletişime geçiniz.

Merhabalar arkadaşlar. CAT6 kablo ile evimde fiber kullanmaktayım. Bazen neden oluyorsa modemden portuma çıkan hız 100 Mbit'e düşüyor. Gigabit hızı kullanamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Süperonline mı, Türknet mi kullanıyorsunuz?

CAT6 kablonun ucu eskimiş olabilir veya bilgisayarınızın ethernet soketi temassızlık yapıyor olabilir.

Zamanla kablonun RJ-45 ucu aşındığı için 100 Mbps hızlar almaya başlıyorum.

Diz üstü bilgisayarımın ethernet soketi temassızlık yaptığı için kabloların ucunu bir iki kat elektrik bandı ile genişletmem gerekiyor. Bunu yapmazsam ilk başta 1 Gbps ile bağlanmasına rağmen 5-10 dakika sonra 100 Mbps bağlantıya düşüyor.

Aparmandaysanız, binanın ana makinesinden size bağlı olan kabloyu kontrol edin başına buyruk tipler çok oluyor, sizin kabloyu ilgisiz bir bölüme eklemiş olabilir birisi, böylede sorunlar çılabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…