Steam 1 gigabit indirme hızını kullanmıyor

Hocam ama şöyle bir şey var evdekiler kullansa Speedtest'te neden o kadar çıksın ki?

Gidin araştırın. Mert Kuşkapan'ın DataCenter'dan videosu var Steam ve Epic ayrı ayrı tartıyor. İşte cahil konuşması ne diyeceksin?

Hocam ama şöyle bir şey var evdekiler kullansa Speedtest'te neden o kadar çıksın ki?
SpeedTest doğru gösteriyor mu sanıyorsun internet hızını? O da yanlış. Bildiğinizi çoğu şey yanlış. Dengesiz Bandwitch yoksa en güzel nPerf ölçer.

Sağ olun hocam.

muhtemelen kablosuz 5 GHz kullanıyor. 833 almış çünkü. Evdekiler yer yer azıcık Mbps çekince de düşmüş öyle.
Evin internetinden dolayı sizde diyorsunuz. Steam'in kısıtlamasıda etkiler ama birincil olarak internete nasıl/neyle bağlanması internete bağlı olan cihazların internet kullanımı , modeme uzaklığı ve bir çok şey indirme hızını değiştirebilir.

Sağ olun hocam.
Sinirimi sizden çıkardıysam kusura bakmayın yukarıdaki yorumlara deli oluyorum. Zaten yazmıyorum artık İnternet Erişimi bölümüne böyle sinir oluyorum. Tekrardan kusura bakmayın.

Ya Batuhan bak arkadaşım, bunların etkilediğini bende biliyorum. Bak sakince yazıyorum ama anlatamıyorum herhalde ya ben. Yada siz tekrar yazacak bir şey bulup bir tekrara düşüyorsunuz.

Steam indirme hızını kısıtlar bu 1.
5 GHz bağlantı yapılıyor ve 866 Mbps Link Speed ile yapılıyor görülüyor. Kablosuz olduğu için diğerleri de bağlıysa internet hızında dalgalanma olabilir. Ki bu arada Steam her zaman tam güçle de indirmiyor. Bunu da söyleyeyim. Üstüne üstlük evde birileri varsa onların da ne yaptığını bilmiyoruz tamam mı bak ben yukarıda bunların tam güç konusu hariç hepsini yazdım. Sende şimdi yazıyorsun. Aynı dili konuşuyoruz dilersen aynısını yazmak yerine tekrar dediğime alıntı yapacağına mesajı beğenebilirsin.

Ben sadece konu sahibine cevap verdim. Dalgalı indirme yapabilir. Kısıtlamadan olan bir sebep kesinlikle var. Ek olarak Steam de öyle isteyebilir. Dediğim gibi bir sorun yok.

Son düzenleme:
Bana, steam'in bu kadar fazla kısıtladığına dair bir kanıt gösterebilir misiniz?

SpeedTest doğru gösteriyor mu sanıyorsun internet hızını? O da yanlış. Bildiğinizi çoğu şey yanlış. Dengesiz Bandwitch yoksa en güzel nPerf ölçer.

Speedtest'in yanlış ölçtüğüne dair bir kanıt gösterebilir misiniz?

Steam 300MBPS ve üstüne çıkabiliyor o kadar düşük bir bant genişliği limiti mevcut değil.

Bana, steam'in bu kadar fazla kısıtladığına dair bir kanıt gösterebilir misiniz?

Speedtest'in yanlış ölçtüğüne dair bir kanıt gösterebilir misiniz?
Al sevgili kardeşim aydınlanın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2. Dediğinin kanıtını da Fiber kullanan birinin evine gittiğinde bizzat sana yaptırabilirim.

SpeedTest cache ve benzeri durumlardan dolayı kendi ev internetimi 135 Mbps ölçüyor ama halbuki 112 Mbps. Hem ortalama alması hemde Cache durumlarından dolayı böyle bir durum görülüyor. Üstüne üstlük Türkcell Süperonline kullanıcılarının birçoğunda hat sürekli şarj olur, yani direkt bir anda belirli bir yere kadar internet hızı milisaniyelik düşer ve yeniden hızlanır, bunu Fiber kullananlar bilir ki Download ilk başlarda yüksek hızla başlar. bunu canlı tutmak için yaptıkları kanaatindeyim. Bunu SpeedTest'te göremezsin ama Nperf testini açınca işte bu olayı görürsün.
Steam 300MBPS ve üstüne çıkabiliyor o kadar düşük bir bant genişliği limiti mevcut değil.
Keyfine göre çıkar bak attığım videoya. Keyfi öyle isteyecek diye kesin bir şey var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…