İmzaladığın sözleşme önemli. Normalde ilk 2 ay deneme süresi oluyor istediğin gibi ihbar süresini umursamadan çıkabiliyorsun. Ama sözleşmende deneme süresi belirtilmemişse ihbar süren olabilir gidip sorman lazım. Ne imzaladığını sen biliyorsun biz değil.
4/a zaten normal sigorta çeşidi bir şey değil yani. 4/b kendi işin oluyor. Sana orda yazsalar saçma sapan şeyler yine imzalıcaktın yani. Yapma bi dahakine başın ağrır.Kanka okumama izin vermediler :d aptallık tabii ki bende hızlıca imzalatıp gönderdiler ama 4/a sigortası yapılmış.
akıllandım aga adamla konuştum 14 gün çalışman lazım diyo4/a zaten normal sigorta çeşidi bir şey değil yani. 4/b kendi işin oluyor. Sana orda yazsalar saçma sapan şeyler yine imzalıcaktın yani. Yapma bi dahakine başın ağrır.
14 gün çalışman lazım diyorsa sözleşmende ihbar süren vardır. Çalışmak zorundasın. Legal olarak bunu sözleşmene koyabilir mi bilmiyorum ilk 2 hafta ama bunu diyorsa koymuştur.akıllandım aga adamla konuştum 14 gün çalışman lazım diyo
gelmiyorum desem ne olur?
kanka biraz araştırdım onun dışında işyeri sizi işten çıkarması lazım, 14 gün çalışman lazım veya istifa vermen lazım diyor istifa da dava açabilirler diyor ancak %90 ihtimalle açmazlar diyorlar zaten 1 gün çalıştığımdan dolayı avukat parası vs. daha pahalıya gelebilirmiş14 gün çalışman lazım diyorsa sözleşmende ihbar süren vardır. Çalışmak zorundasın. Legal olarak bunu sözleşmene koyabilir mi bilmiyorum ilk 2 hafta ama bunu diyorsa koymuştur.
Avukat parasını ve mahkeme giderlerini davayı kim kaybederse o öder yani sen kaybedersen karşı tarafında herşeyini sen ödüyorsun. Koskoca şirketin avukatları da vardır zaten.kanka biraz araştırdım onun dışında işyeri sizi işten çıkarması lazım, 14 gün çalışman lazım veya istifa vermen lazım diyor istifa da dava açabilirler diyor ancak %90 ihtimalle açmazlar diyorlar zaten 1 gün çalıştığımdan dolayı avukat parası vs. daha pahalıya gelebilirmiş
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.