1 haftada JavaScript ve React temeli atmak mümkün mü?

Daha fazla  
Merhabalar,
Bir şirkete başvurdum. İki ay boyunca deneme sürecinde olacağım. PHP diline yatkınım ancak bir hafta içerisinde JavaScript ve React temeli atmam gerekiyor. Tek bir videodan JavaScript, React öğrenmek yeterli olur mu?

JavaScript çok derin be hocam pek mümkün değil gibi geldi

Hocam ne diyeyim şimdi anlayamam ki bundan bir şey ama zor bir dil yazılımcıların neredeyse en çok zorlandığı dillerden bende dahil

Eger PHP yazabiliyorsaniz azicik da olsa yazilima dair bir seyler biliyor olmaniz gerek. JS'le iligli common snippet'lara bakın. Syntax'ini vs ogrenin. Bir de JS icin ben event-driven mimarisini kavramayi oneriyorum. Sonrasinda yazarsiniz zaten.

React icin de dedigim gibi yine ayni sekilde ilerleyin. Kurslari vs var ama her seyi bir anda yuklemek yerine ihtiyac duyunca ogrenirsiniz.

Sürekli Low-Level çalışan biri olarak JavaScript'i çok kolay bir dil olarak görüyorum ama bu yanlış anlaşılmasın. Şöyle açıklayayım; yüksek seviyeli bir dil olduğu için işinizi inanılmaz kolaylaştırıyor, her şeyi yapabiliyorsunuz ama bunun bedeli olarak da bilmeniz ve öğrenmeniz gereken gerçekten çok fazla şey var. Bu arada JavaScript ile ilgili bir uzmanlığım falan yok, biliyorum gibi bir iddiam da yok ama birkaç profesyonel proje ve ölçeklenebilir Web Application geliştirdim, yani çok boş da değilim.

Sorunuza gelirsek; 1 haftada çok olacak bir iş değil (şayet başlar başlamaz sizden JS biliyor gibi uygulama geliştirmenizi isteyeceklerse olmaz yani.). Fakat siz "Yalnızca başlangıç yapmak için 1 haftam var, sonrasında kendimi geliştirmek için yine zamanım olacak." diyorsanız, o halde çok da sorun olacağını zannetmiyorum. Attığınız videoyu özellikle incelemedim ama YouTube üzerinde benzer bir sürü faydalı video var. Onlarla başlangıç yapabilirsiniz. Konsepti anlamak için ChatGPT'den de yardım alabilirsiniz. Ben ilk JS'e başladığım zamanlarda ChatGPT'den epey faydalanmıştım. Özellikle konseptleri ve syntax'i örnekler ile güzel anlatıyor.

Oncesinde scripting dili tecruben varsa daha kisa suredede JS i az cok anlarsin ki PHP buna uygun.

Elbette PHP nin sync olmasi JS tarafindaki callback , event, async ~ await kavramlarini anlamak icin ekstra caba harcamani gerektirecek; muhtemelen daha once karsilasmadigin bir yapi oldugu icin.

React i da 1 hafta icinde ogrenmen oncesinde SPA bilmiyorsan mumkun degil.

Benim anlamadigim sey; neden boyle bir zorunluluk var? CV de yalan mi soyledin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…