1 Milyon İstihdam Projesi Güncel Veriler - 06/04/2022

Makaleler
6
Yer
İstanbul
Az önce bir e-posta aldım. Paylaşmak istedim. Technopat'ta bile hala C öğrenmek isteyen birine platformdaki C# "eğitimi" öneriliyorken durum böyleymiş.

"2. Siz de hemen özgeçmişinizi doldurarak, BTK Akademi eğitim sertifikalarınızla fark yaratıp, açılan iş/staj ilanlarını takip edip, istihdam olanaklarından yararlanabilirsiniz."

BTK Akademi sertifikası olmazsa silikon vadisine gidemezsiniz arkadaşlar. Burası çok önemli bakın. İstihdam olanaklarından yararlanacakmışız demek. Evet, dostum sana print, if-else öğrettik hadi gidip şimdi işe başvur. Bu kağıda yazılı, istersen evde de yapabileceğin sertifikayı al ve işe başvur. Eğer şirkette aklı başında olmayan bir insan kaynakları uzmanı varsa seni işe alır. Eğer işini bilen birisi varsa senin bu başvurduğun sertifikayı görüp gülerek mülakata bile almaz.

Son düzenleme:
Acaba sinavlari nasıl? Merak etmiyor degilim ne sorduklarini

Acaba sinavlari nasıl? Merak etmiyor degilim ne sorduklarini
Az çok tahmin edebiliyorum. Sınav olduğuna bakma adının işte "print("hello") ekrana ne çıktı verir?" diye sorup herkese beleş sertifika veriyorlardır.

Sektör hakkında haberi olmayanlar da bu sertifikanın bir işe yarayacağını sanıyorlar işte. Bomboş bir projeden ötesi değil. Çok düzgün şekilde yapılsa bilmem 1 milyon kişi olur muydu ama sağlam olarak binlerce kişi yetiştirilebilirdi. Fakat sağlamlığı konusunda konuşmama gerek yok galiba. İçindeki hocalar sağ monitöre açmışlar w3schools'u çeviri yapıyorlar oradan boyuna.

Neden mi?

İnternette her yerde yazan bilgileri alıp anlatmakla "eğitim" verilmiyor. Adam videodan senden duyacağına gider okur. Tabii bizim millette İngilizce denen bir şey olmadığı için okuyamıyor işte.

Eğitimle alakası yok, hiçbir gelişim katmaz. Sadece dillerin syntaxlarını öğretir ve en baba calculator yapacak kadar bilgi yükler. Programlamaya dair hiçbir şey kazanmazsın yani sadece ezber yapmış olursun.

Kuran'dan sure ezberleyip anlamını bilmemekle aynı şey diyeyim. Somut bir örnek olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…